iTunes zal in de nabije toekomst niet meer bestaan

Na ruim 18 jaar trouwe dienst lijkt iTunes nu langzaam te worden uitgefaseerd door Apple. De populaire applicatie heeft voor een ware revolutie gezorgd in zowel de muziek- als filmindustrie. De naam iTunes zal in de toekomst niet meer bestaan en zal opgesplitst gaan worden in verschillende applicaties aldus bronnen.

Verschillende applicaties

Momenteel is iTunes een complete verzameling van boeken, muziek en films. Deze verzameling is in die 18 jaar flink uitgebreid en het aanbod is dan ook immens. Toch wil Apple dit aanbod onder gaan brengen in vier verschillende applicaties.

De vier applicaties zullen opgedeeld gaan worden in muziek, TV, Podcasts en boeken. Door de splitsing van iTunes wil Apple meer controle gaan krijgen over het aanbod binnen deze applicaties, maar daarnaast bieden de vier nieuwe applicaties nog meer voordelen.

macOS

De nieuwe applicaties zullen gaan werken volgens het nieuwe Marzipan framework. Dit nieuwe framework zorgt er voor dat applicaties makkelijker kunnen werken op zowel een iPhone als op een MacBook. Dit scheelt ontwikkelaars weer enorm veel werk al hebben deze indirect niet veel te maken met de ontwikkelingen rondom iTunes.

In de aankomende update van macOS, versie 10.15, zullen de nieuwe knoppen al zijn intrede gaan doen. Dit is de eerste stap naar het langzaam sluiten van iTunes.

iTunes sluiten

Het zomaar sluiten van iTunes zal zeker niet gaan gebeuren. Via iTunes kun je namelijk ook nog content vanaf een iPad naar een iPhone zetten of andersom. Deze mogelijkheid blijft voorlopig bestaan voor de vele miljoenen gebruikers van deze applicatie.

Toch moeten wij wel de conclusie gaan trekken dat Apple geen grote updates meer zal gaan doorvoeren voor deze applicatie. De andere vier applicaties zullen hier hun voorrang op gaan krijgen. Of de nieuwe generatie iPhone’s standaard ook over deze vier mogelijkheden gaat beschikken is nog onduidelijk, maar het heeft er wel alle schijn van. Op deze manier is het namelijk voor de fabrikant mogelijk om iTunes verder af te bouwen.

Zelf verwachten wij dat iTunes pas werkelijk over maximaal drie jaar niet meer ondersteunt zal gaan worden. Voor die tijd zal iedereen overgestapt moeten zijn op de nieuwe applicaties.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.