Volgens geruchten kunnen wij binnenkort de Galaxy S10 Lite verwelkomen.

Is de Samsung Galaxy S10 Lite op komst?

Sinds enige tijd gaan er hardnekkige geruchten rond dat de Galaxy S10 Lite op komst zou zijn. Deze geruchten worden onder meer ondersteunt door enkele serienummers welke in databanken zijn teruggevonden. Toch ontbreekt verder ieder spoor van deze nieuwkomer en vanuit Samsung is er ook nog niets bekend. Is het toch goed mogelijk dat deze Galaxy S10 Lite op komst is?

Beweegredenen

De oplettende lezer kan al opmerken dat Samsung de Galaxy S10e in het assortiment heeft. Door velen wordt dit gezien als de Galaxy S10 Lite. Toch lijkt het hier niet bij te stoppen en dit heeft verschillende beweegredenen.

Sinds enkele jaren is het meer dan normaal om een high-end smartphone op de markt te brengen die een adviesprijs heeft van rond de € 1000,-. Het is duidelijk dat fabrikanten de grenzen verleggen. Kijk ook maar eens naar Apple en Huawei. Toch is het niet ongebruikelijk om ook een zeer betaalbaar model op de markt te zetten. Op deze manier wordt een breder publiek aangesproken. In 2018 mochten wij bijvoorbeeld bij Apple de iPhone Xr verwelkomen. Bij Huawei zijn dit simpelweg ook de ‘Lite’ modellen. Het is een goede stap aangezien ook veel mensen geen waarde hechten aan hoogwaardige schermen of camera’s.

Dit jaar heeft Apple de iPhone 11 gelanceerd welke nog eens goedkoper is dan de iPhone Xr. De markt voor goedkopere smartphones is hiermee weer volledig opengebroken. Toch lijkt Samsung nog niet helemaal de aansluiting te kunnen vinden. De Galaxy S10-serie heeft al wel een bescheiden verkoopsucces gekend, maar de verkoopaantallen liggen nog iets achter ten opzichte van wat er verwacht was. Sinds september zijn de verkoopcijfers helemaal ingezakt. Het is dus zeker goed mogelijk dat de fabrikant nu sterk denkt aan de Galaxy S10 Lite als antwoord op eerdere lanceringen van andere fabrikanten.

Galaxy S10e

De bestaande Galaxy S10e is inderdaad wel het goedkoopste model van het bestaande trio. Toch moet je wel fors inleveren op kwaliteit met bijvoorbeeld ‘slechts’ twee camera’s aan de achterzijde. Het bekende ontwerp van de reguliere Galaxy S10 is daarnaast verdwenen en de S10e voelt hierdoor zeker niet premium aan. Hierdoor voelt de S10e juist erg goedkoop aan, wat het feitelijk niet is. Zeker als je dit in vergelijking zet met bijvoorbeeld de iPhone 11. Dit laatste model is juist het instapmodel van Apple en voelt juist wel heel premium aan. Gek genoeg is deze iPhone ook nog eens goedkoper. Er is dus zeker werk aan de winkel voor Samsung om dat premium gevoel bij de goedkopere smartphones terug te krijgen.

Is de Galaxy S10 Lite het antwoord?

De geruchten rondom de Galaxy S10 Lite kunnen zeker een kern van waarheid bevatten. Onderliggend speelt het bovenstaande zeker mee en lijkt de Galaxy S10 Lite het enige antwoord te zijn op de concurrentie. Het zomaar laten zakken van prijzen van de bestaande modellen kan ook weer voor veel boze klanten zorgen die recentelijk een S10e of S10 hebben gekocht. Hier ligt dus ook niet direct het juiste antwoord.

In dat opzicht lijkt de komst van de Galaxy S10 Lite het enige juiste antwoord te zijn. Hierbij moet Samsung wel leren van de fouten die ze recentelijk hebben gemaakt. Dit model moet dus meer premium aan gaan voelen. Volgens geruchten wordt dit model dan ook standaard uitgerust met de Snapdragon 855 chipset met maar liefst 8 GB werkgeheugen. Qua ontwerp zal de Galaxy S10 Lite weinig afwijken ten opzichte van de Galaxy S10e. Dit is ook niet erg, maar een nadeel was weer de schermgrootte. Volgens bronnen wordt dit nieuwe model echter met een meer respectabele 6.4 inch touchscreen geleverd.

Prijs en lancering

Als wij Samsung waren zouden wij niet al te lang meer wachten op de lancering van dit nieuwe model. Op deze manier ligt hij er voor de kerstdagen nog in de winkels. Qua prijs zal hij niet veel verder zakken in vergelijking met de huidige Galaxy S10e. Een iets hogere prijsstelling wordt wel verwacht, maar hiervoor krijg je wel veel meer terug. Wanneer de smartphone in de verkoop gaat is het goed mogelijk dat de fabrikant met een aantrekkelijke inruildeal komt wanneer je jouw oude smartphone verruilt voor de Galaxy S10 Lite. Van deze strategie maakt Samsung vaker gebruik van.

En wat is de toekomst van de Galaxy S11e? Dit is nog even een hele goede vraag. Wellicht dat dit model komt te vervallen en dat er direct een Galaxy S11 Lite op de markt komt. Wij zullen hier begin 2020 een duidelijk antwoord op kunnen geven. Voor nu wachten wij nog even op de lancering van de Galaxy S10 Lite mits Samsung hier wel de intenties voor heeft.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.