iPhones in 2018 allemaal van OLED-scherm voorzien

Recentelijk hebben wij berichten dat alle nieuwe iPhones voor dit jaar voorzien worden van een OLED-scherm, behalve de goedkoopste versie. Dit laatste model zou voorzien gaan worden van een LCD-scherm. Dit goedkopere model wordt volgens analisten nu toch voorzien van een OLED-scherm.

OLED-schermen in 2018

Volgens bronnen heeft Apple er toch voor gekozen om alle nieuwe modellen te gaan voorzien van een OLED-scherm. Uiteraard is dit goed nieuws. Doorgaans biedt een OLED-scherm een hogere resolutie en is ook de kleurdiepte een stuk beter ten opzichte van een regulier LCD scherm. De geruchten over deze plotselinge wijziging hebben vergaande gevolgen in Japan. De fabrikant Japan Displays moest vanmorgen een beursdaling noteren van 20% naar aanleiding van dit bericht. De fabrikant maakt al enkele jaren LCD-schermen voor iPhones, maar door dit bericht valt een opdracht weg. Aandeelhouders zien dit uiteraard niet graag.

iPhone Xs

Over de naamgeving is nog niets bekend, maar voor het gemak noemen wij de kleine en betaalbare iPhone even iPhone Xs. De kleine variant had vermoedelijk ook een OLED-scherm met een afmeting van 5.8 inch. Deze wordt nu vrijwel definitief omgezet naar een OLED-scherm. De iPhone X Plus had sowieso al een OLED-scherm met een immense grootte van 6.5 inch.

De verschillen werden gemaakt in de betaalbare variant van de iPhone 9. Dit model zou een 6.1 inch LCD-scherm krijgen. Met de laatste berichtgeving wordt dit dus vermoedelijk ook een OLED-scherm. De goedkopere iPhone 9 krijgt ook slechts een camera aan de achterzijde en de 3D Touch is niet meer terug te vinden op deze iPhone. Toch kunnen kopers van deze smartphone nog rekenen op zaken zoals Face ID om zo de goedkope iPhone 9 te ontgrendelen. Volgens analisten moet deze variant ongeveer $ 550,- gaan kosten en voor deze prijs mag je eerlijk gezegd ook wel een OLED-scherm verwachten. Dit laatste blijft vooralsnog speculeren en bij de werkelijke introductie zal hier meer bekend over gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.