iPhone 14 Pro zonder notch, maar met dubbel gat in scherm

Apple iPhone 14 Pro komt met een uitsparing in het scherm voor de camera.

Er kan nu met een redelijke mate van zekerheid worden gezegd dat de volgende premium iPhones van Apple – de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max – de inkeping die debuteerde op de iPhone X van 2017 zullen weggooien ten gunste van een perforatie-uitsparing. 

Face ID

Dat is slechts een deel van het opgeloste mysterie, want in tegenstelling tot Android-vlaggenschepen heeft de iPhone ook een complex Face ID-systeem dat veel modules en sensoren vereist. Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants, die een indrukwekkende staat van dienst heeft op het gebied van lekken, lijkt te weten hoe Apple van plan is dit aan te pakken.

In september vorig jaar deelde Twitter-leaker ShrimpApplePro, die vanuit @VNchocoTaco tweet, een conceptafbeelding die visualiseerde hoe het scherm er van achteren uit zou kunnen zien. Young gelooft ook dat de voorkant van de Pro-modellen er zo uit zal zien. Dat betekent dat een pilvormige uitsparing in het midden zal verschijnen. Dit zal de camera aan de voorkant en de infraroodcamera zal huisvesten, en het aparte ronde gat wordt de puntprojector.

Als dat klinkt als veel gaten, houd er dan rekening mee dat ze nog steeds minder schermruimte in beslag nemen dan de inkeping. Ervan uitgaande dat het lek legitiem is, wordt een recent gerucht dat beweerde dat Apple de Face ID-hardware onder het scherm zou plaatsen, tot rust gebracht.

Camera onder het scherm

ShrimpApplePro, de leaker die als eerste over het ontwerp sprak, had ook gezegd dat als Apple erin zou slagen het Face ID-systeem onder het scherm te plaatsen, het hetzelfde zou doen met de camera. Young denkt dat we pas in 2024 een iPhone met een camera onder het scherm mogen verwachten, wat helemaal geen slecht nieuws is, aangezien het handjevol Android-telefoons met deze technologie geen indruk heeft gemaakt.

Het schermontwerp van iPhone 14 Pro zal niet simpelweg een kruising zijn tussen de Galaxy S10 Plus, die twee perforatorcamera’s heeft, en Huawei-modellen met een pilvormige uitsparing, maar zal eerder anders zijn dan alles wat we hebben gezien, of zo impliceert Young. 

iPhone 14 Pro

De line-up van dit jaar zal naar verluidt bestaan ​​uit twee standaardmodellen – 6,1-inch iPhone 14 en 6,7-inch iPhone 14 Max – en twee Pro’s – 6,1-inch iPhone 14 Pro en 6,7-inch iPhone 14 Pro Max. De Pro-modellen zullen naar verluidt de 12MP-hoofdcamera van de huidige versies vervangen door een 48MP-hoofdcamera. De serie zal waarschijnlijk worden aangedreven door de iets krachtigere A16 Bionic-chip.

Gezien hoe relatief zeldzaam het is voor Apple om ontwerpwijzigingen en nieuwe camerasensoren te introduceren, is het veilig om aan te nemen dat de meeste fans dol zullen zijn op de nieuwe telefoons en ze tot een van de beste smartphones van 2022 zullen maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Honor Magic V officieel gelanceerd.

Honor Magic V is officieel: de concurrerende opvouwbare smartphone

Volgend bericht
Details over de Galaxy S22 stromen nu al binnen.

Samsung Galaxy S22 komt waarschijnlijk op 9 februari

Gerelateerde berichten
Total
26
Share