Is dit hoe de iPhone 13 er uit komt te zien?

iPhone 13 Pro: de grootste schermsprong sinds Apple’s iPhone 4

Het is het jaar 2010. Steve Jobs staat minuten op het podium voordat hij de mensen in het publiek vraagt ​​om hun wifi uit te schakelen om door te gaan met zijn iPhone 4 Retina Display-demo. Dat is een van Jobs’ iconische momenten op het podium voor Apple, maar de ster van de show in 2010 was ongetwijfeld het gloednieuwe, buitengewone (destijds) Retina Display.

iPhone 4 was zijn tijd ver vooruit

Om een ​​lang verhaal kort te maken, de iPhone 4 was een enorme, en ik bedoel een enorme verbetering vergeleken met Apple’s iPhone 3GS uit 2009. Laten we om dat te illustreren, 10 jaar terug in de tijd gaan!

Het was toevallig ook competities voor op de concurrentie. Laten we Samsung’s allereerste Galaxy S nemen, die het tegen de iPhone 4 uit 2010 opging. Samsung Galaxy S Display

  • 4-inch Super AMOLED WVGA
  • Resolutie: 480×800 (233ppi)
  • Corning Gorilla Glass

Afgezien van het betere contrast van het AMOLED-scherm van Samsung, was het Retina-display van de iPhone scherper, nauwkeuriger en had het een oleofobe coating, waardoor het niet in een vettige puinhoop veranderde wanneer het werd gehanteerd. Natuurlijk, 11 jaar later, zijn de rollen omgedraaid. Android-vlaggenschepen hebben aanzienlijk geavanceerdere schermen dan iPhones, dankzij hun hogere verversingsfrequenties en vingergevoeligheid.

Het punt is – dat is niet eens het beste van Android. Er zijn telefoons met veel hogere verversingsfrequenties en aanraakbemonsteringsfrequenties. Neem Sharp’s Aquos R6, die een verversingssnelheid van 240 Hz heeft – twee keer zo snel als die op de Galaxy S21 Ultra. Of de Asus ROG 5s Pro, die een frequentie van 360 Hz heeft.

Het punt is – de gloriedagen van Apple’s iPhone 4 Retina Display zijn voorbij. Zelfs vóór het tijdperk van de hoge verversingssnelheid en voordat de iPhone X uitkwam, liepen de vorige iPhones van Apple zelfs nog verder achter op het gebied van contrastverhouding en helderheid.

iPhone 13 Pro en Pro Max met Pro Motion

En hier komen de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max . In feite werd verwacht dat het 120Hz ProMotion-display van de iPad Pro in 2020 op iPhones zou komen voor de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max . Volgens verschillende bronnen is het Apple echter niet gelukt om genoeg panelen te bemachtigen voor alle iPhones die verkocht zouden zijn. Welnu, 2021 wordt het jaar voor de grootste vernieuwing van het iPhone-scherm sinds iPhone 4, en misschien wel sinds iPhone X!

Als je nog geen telefoon hebt gebruikt met een scherm met een hoge verversingssnelheid, raad ik je ten zeerste aan om naar een winkel te gaan om een ​​recent Android-vlaggenschip te proberen. Vrijwel allemaal hebben ze een verversingssnelheid van minimaal 90-120Hz.

Dus, wat moet je verwachten? Welnu, de schermen van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zullen er veel sneller uitzien en, nog belangrijker, veel sneller aanvoelen. Animaties en scrollen gaan soepeler dan ooit. Gecombineerd met Apple’s toch al geweldige optimalisatie, waardoor zelfs 60Hz-schermen er vloeiend uitzien, zal het 120Hz ProMotion-scherm de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max naar nieuwe hoogten tillen. Het zal een enorme visuele verandering zijn voor iPhone-gebruikers, die (laten we eerlijk zijn) niet gewend zijn aan grote veranderingen.

Afgezien van het 120Hz ProMotion-scherm, wordt van de iPhone 13-serie (eindelijk!) verwacht dat het een Always-On-scherm wordt! Natuurlijk zal Apple je vertellen dat deze functie van de Apple Watch komt, en hoewel dit misschien waar is, weten we allemaal dat Android-telefoons al eeuwenlang Always-On-schermen hebben. Hoe dan ook, het zou een geweldige toevoeging zijn, waardoor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max nog meer zullen weergeven… Pro. Sterker nog, er wordt aangenomen dat de reguliere iPhone 13 en iPhone 13 Mini mogelijk ook deelnemen aan het Always-On display-feest!

Daarom verwacht ik dat de iPhone 13-serie als zoete broodjes zal verkopen! En raad eens – Apple is het daarmee eens. Zoals gemeld, heeft Cupertino er zoveel vertrouwen in dat de iPhone 13-serie goed zal verkopen dat ze 100 miljoen stuks hebben besteld! Dit is meer dan de initiële bestelling van de iPhone 12-serie, en deze telefoons hebben al een paar records gebroken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.