De iPhone 12 zonder notch lijkt steeds meer realiteit te worden.

iPhone 12 neemt mogelijk afscheid van FaceID en notch

Volgens betrouwbare bronnen binnen de toeleveranciers van Apple zal de aankomende iPhone 12 mogelijk afscheid gaan nemen van FaceID en de notch aan de bovenzijde van het scherm. In plaats van FaceID zal de iPhone 12 mogelijk voorzien worden van een in-display vingerafdrukscanner of een biometrische sensor aan de zijkant van de smartphone.

Patent iPhone 12

Het laten vervallen van deze notch wordt momenteel ondersteunt door een patent welke op 23 december in Japan is ingediend. In het patent wordt duidelijk gemaakt dat de fabrikant de notch wil laten vervallen. Zo wordt de iPhone 12 met een volledig scherm getoond. In het patent wordt beschreven dat de iPhone 12 gebruik maakt van de Touch ID vingerafdrukscanner. Ook de TrueDepth camera moet plaats maken voor een groter scherm. Deze wijziging zou overigens enkel de iPhone 12 Pro en de Pro Max betreffen. De iPhone 12 en iPhone 12 Plus zouden nog steeds over deze bekende notch beschikken, inclusief FaceID en TrueDepth sensor.

Het is daarnaast goed mogelijk dat de fabrikant een andere weg in zal slaan als het gaat om het ontgrendelen van deze topmodellen. De Time-of-Flight sensor kan hierin een belangrijke rol gaan spelen. Deze sensor kan prima de taken overnemen van de bestaande sensoren om de iPhone 12 te ontgrendelen. De sensor gebruikt data van infraroodstralen om de diepte te kunnen bepalen. De sensor is echter prima in staat om 3D maps te maken van bijvoorbeeld een gezicht. Door de regel genomen is deze sensor een stuk sneller en een stuk betrouwbaarder. Of Apple deze stap ook daadwerkelijk zal maken zal dit jaar duidelijk worden.

Wijziging ontwerp

Het nieuwe patent geeft ook een goed beeld in welke richting Apple aan het denken is als het gaat om het ontwerp. Zo zien wij een scherm met scherpe hoeken terwijl deze in een afgeronde behuizing is geplaatst. In de huidige generatie, en bij de modellen van 2018 en 2019, loopt het scherm in deze hoeken ook afgerond en volgt hiermee de afgeronde hoeken in de behuizing.

Voor de oplettende lezer missen wij nu de selfiecamera aan de voorzijde. Deze werd normaal in de notch geplaatst. Het is goed mogelijk dat juist de duurdere modellen nu worden voorzien van een selfiecamera die vlak onder het scherm geplaatst is. Met deze zet kan Apple de concurrentie vanuit China slim aftroeven. Het zijn juist deze Chinese fabrikanten die met deze technologie inmiddels flink experimenteren. De eerste smartphones zullen mogelijk op het MWC van dit jaar worden getoond.

Bron: LetsGoDigital

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.