iPhone 12 komt met goedkopere accu vanwege 5G

De iPhone 12 krijgt een kleinere accu om het prijsverschil van 5G te kunnen maskeren.

Je kunt je afvragen of bepaalde bezuinigingen de juiste zijn. Deze vraag kunnen wij ons nu werkelijk stellen over de aankomende iPhone 12. Volgens laatste berichten wil Apple een goedkopere accutechniek toepassen om een prijsstijging vanwege de 5G-ondersteuning tegen te gaan.

Terechte zorgen?

Afgelopen jaar wist Apple iedereen te verrassen met aanzienlijk grotere accu’s in de iPhone 11. Hierdoor kan de smartphone moeiteloos een dag gebruikt worden. De wijziging werd dan ook met open armen ontvangen mede dankzij de langere standbytijd.

Deze wijziging zal op de iPhone 12 mogelijk volledig teruggedraaid worden. De fabrikant wil namelijk gebruik gaan maken van een oudere accutechniek om zo het prijsverschil van een 5G iPhone 12 op te vangen. Je kunt je afvragen of deze wijziging wel de juiste is. Het feit blijft immers dat de antenne’s voor 5G ook de nodige stroom vragen. In theorie kan de accu hierdoor nog sneller leeg raken.

De zorgen omtrent een kleinere accu in de iPhone 12 zijn daarom wel gerechtvaardigd. Het is de vraag hoe Apple deze zorgen wil wegnemen. Het bedrijf uit Cupertino wil immers geen gezichtsverlies oplopen bij dergelijke belangrijke aspecten van een smartphone.

Verbeteringen iPhone 12

De nieuwe iPhone 12 komt sowieso met een verbeterde chipset. De nieuwe A14 Bionic-chipset zou, in vergelijking met zijn voorganger, 76% zuiniger werken. Dit neemt nog steeds niet weg dat een kleinere accu hierdoor mogelijk is. Het stroomverbruik van de huidige chipsets zijn immers al te verwaarlozen.

De iPhone 12 zou daarnaast over een verbeterde batterijtechniek beschikken. Apple zal kosten besparen door goedkopere en technologisch minder complexe batterijtechnologie te gebruiken voor de 2020 iPhone 12-serie en de 2021 iPhone 12S-serie. Volgens een bron kan de fabrikant wel 40% tot 50% extra korting krijgen wanneer ze deze oudere accu’s gebruiken. Dit zou worden bereikt door het aantal rigid-flex batterijkaartlagen te verminderen en actieve celcomponenten in een kleiner gebied te persen.

iPhone 12 5G

Om de iPhone 12 daadwerkelijk 5G geschikt te maken zijn er additionele antenne’s nodig. Volgens berekeningen kost dit Apple gemiddeld $ 75,= tot $ 85,= per smartphone. Voor de ondersteuning van mmWave zal de iPhone 12 gemiddeld $ 125,= extra kosten in de productie. Dit zijn forse prijzen voor de ondersteuning van 5G op de nieuwe serie. Deze kosten worden nu gedrukt door te kiezen voor een andere accutechniek.

Accu iPhone 12

Inmiddels lijkt het ook langzaam duidelijk te worden met welke accucapaciteit wij rekening moeten houden per model. De iPhone 12 wordt bijvoorbeeld geleverd met een 2227 mAh accu. De Max wordt geleverd met een 2775 mAh-batterij. De Pro Max kan rekenen op een 3687 mAh-batterij. Dit zijn fors kleinere accu’s in vergelijking met de huidige serie.

Dit laatste ondersteunt nogmaals het gerucht dat de 120Hz schermen definitief van de baan zijn. De problemen lijken hierbij eerder in de accucapaciteit te zitten dan wat anders. De ondersteuning van 5G gaat hierbij boven een goed scherm. Dat is natuurlijk ook begrijpelijk. Zowel een 5G-antenne als een 120Hz scherm kunnen een accu binnen halve dag compleet leegtrekken.

Juiste besparing

Wij vragen ons nog steeds af of deze besparing daadwerkelijk de juiste keuze is geweest. De grotere accu’s van de iPhone 11 werden geprezen, maar moeten nu weer het veld ruimen. In dat opzicht ga je er met een iPhone 12 dan wel op achteruit. Wij zijn dan ook benieuwd of de lange standbytijd nog haalbaar is op de nieuwe serie. De tijd zal het leren of dit de juiste besparing is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De pre-order datum van de Pixel 4a 5G en de Pixel 5 zijn door Google zelf naar buiten gebracht.

Lanceerdatum Pixel 5 en Pixel 4a 5G gelekt

Volgend bericht

De Galaxy Fold Lite heeft een WiFi certificaat ontvangen.

Samsung Galaxy Fold Lite mogelijk dit jaar nog

Gerelateerde berichten

Total
6
Share