Normaal gezien zijn iPhone's altijd wel geheimzinnig en wordt er slechts enkele weken voor de onthulling meer duidelijk. Het lijkt er op dat Apple met de nieuwe iPhone 11 de geheimen niet onder controle heeft. Inmiddels zijn er weer een set renders verschenen op basis van alle informatie die inmiddels bekend is over beide smartphones.

iPhone 11 Max en iPhone 11 naast elkaar in nieuwe renders

Normaal gezien zijn iPhone’s altijd wel geheimzinnig en wordt er slechts enkele weken voor de onthulling meer duidelijk. Het lijkt er op dat Apple met de nieuwe iPhone 11 de geheimen niet onder controle heeft. Inmiddels zijn er weer een set renders verschenen op basis van alle informatie die inmiddels bekend is over beide smartphones.

Triple camera

Eindelijk gaat ook de nieuwe iPhone 11 over een drietal camera’s beschikken. Veel fabrikanten gebruikte deze setup al voor de beste foto’s. Eindelijk lijkt ook Apple deze stap te zetten om ook op dit gebied de concurrentie goed aan te kunnen gaan.

Als toevoeging op de bestaande lenzen zal de iPhone 11 de beschikking gaan krijgen over een 12 megapixels ultrabreedhoeklens. Exacte details over deze toevoeging ontbreken vooralsnog en is de resolutie ook nog even een vraagteken.

De andere twee lenzen zullen geen (grote) stappen gaan maken. De verwachting is dat ook deze lenzen nog steeds over de maximale 12 megapixels resolutie zullen gaan beschikken. Op het gebied van optische zoom zal er ook weinig wijzigen en kunnen wij nog altijd rekenen op 2x optische zoom.

De selfiecamera kan ook dit jaar een upgrade gaan verwachten. Volgens insiders zal de iPhone 11 de beschikking gaan krijgen over een 12 megapixels camera aan de voorzijde in plaats van de alom bekende 7 megapixels camera.

Achterzijde

Het ontwerp zal aan de achterzijde wel fors wijzigen. Normaal blijft de fabrikant bij een wat klinisch design. Vooralsnog lijkt dit ook te gaan gebeuren bij de iPhone 11. Waar vorige generaties nog een metalen kader hadden lijkt deze in de nieuwe generatie compleet te vervallen. De vierkante ‘bult’ aan de achterzijde wordt direct opgetrokken uit het glas.

Vanwege deze designfeature zullen ook andere kleuren in dit vierkantje doorlopen. De witte iPhone 11 zal dus ook wit zijn bij de camera’s. Ook andere opvallende kleuren kunnen deze behandeling verwachten. Volgens ingewijden werkt Apple nog aan een speciaal kleur zwart om zo de lenzen in de achterzijde meer tot een eenheid te laten komen. Wat wij hier van kunnen verwachten is nog onzeker.

Wijzigingen

Naast deze wijzigingen kan de iPhone 11 daarnaast ook nog op enkele andere zaken rekenen. Zo wordt de smartphone voorzien van Apple’s nieuwe A13 chipset. Uiteraard wordt dit ook het moment dat de fabrikant iOS 13 zal gaan uitbrengen en deze smartphone zal het eerste model worden die hier mee uitgerust zal gaan worden.

Laden is en blijft wel een punt bij de fabrikant uit Cupertino. Voor dit jaar willen ze hier verandering in aan gaan brengen. Zo wordt dit jaar een snellader standaard in de doos verwacht. Daarnaast moet je ook verschillende accessoires en de iPhone 11 onderling draadloos kunnen laden. Volgens verschillende bronnen zal de nieuwe iPhone 11 daarnaast voorzien gaan worden van een zwaardere accu. De geruchten liggen nog wat uit elkaar, maar wij kunnen uit gaan van 3491 mAh tot 3650 mAh.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.