iPhone 11 krijgt waarschijnlijk grotere accu’s

De nieuwe generatie iPhone’s zullen dit jaar met enkele grote wijzigingen gaan komen op het gebied van accu’s. Het was al bekend dat de nieuwe iPhone 11 naar alle waarschijnlijkheid met de 18W snellader geleverd zal gaan worden. Een bekende bron heeft nu ook gemeld dat op het gebied van de accu’s en technieken rondom het laden nog wat nieuws te melden valt.

Draadloos laden

Een goede stap in de richting is de mogelijkheid om de iPhone 11 draadloos op te laden. Het is zeker geen nieuwe techniek, maar tot op heden is het een mogelijkheid die in afwezigheid schittert op de modellen. De nieuwe generatie zullen onderling elkaar draadloos kunnen opladen. Het is een techniek welke wij al eerder zien op de huidige Mate 20 en Galaxy S10. Ook accessoires van Apple kunnen op deze manier opgeladen worden echter is hier nog geen uitspraak over gedaan.

Grotere accu’s

Naast de komst van Qi, het draadloos laden, zullen ook grotere accu’s zijn intrede gaan doen op de nieuwe iPhone 11. De huidige iPhone Xs Max heeft de beschikking over een 3194 mAh accu. De opvolger van dit model gaat de beschikking krijgen over een accu welke over een accucapaciteit beschikt van 3491 mAh tot 3650 mAh. Dit is al een mooie vooruitgang.

De grote stap wordt echter gemaakt bij de huidige iPhone Xs. De nieuwe iPhone 11 zal de beschikking gaan krijgen over een accu tussen de 3189 mAh en 3322 mAh in plaats van de huidige 2658 mAh.

De huidige iPhone Xr, het goedkoopste model van het trio, beschikt momenteel over een accu met een capaciteit van 2942 mAh. De verwachting is echter dat ook het goedkoopste model van de nieuwe iPhone 11 over deze accucapaciteit gaat beschikken. Bij dit model zullen er dus op dat gebied geen wijzigingen plaatsvinden. De verwachting is daarnaast dat dit model ook niet de beschikking gaat krijgen over de mogelijkheid voor het draadloos laden.

India

Het is goed mogelijk dat de nieuwe generatie iPhone’s dit jaar uit een fabriek in India zullen komen. Foxconn, de fabriekspartner van Apple, heeft ruim 300 miljoen dollar geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in India voor de productie van deze smartphones. Volgens Foxconn zijn inmiddels de laatste zaken die worden afgerond voordat de fabriek werkelijk in gebruik genomen kan worden.

De keuze om naar India te verhuizen komt niet als een verrassing. Lange tijd zijn de spanningen tussen China en Amerika flink opgelopen. De handelsovereenkomsten kunnen mogelijk gevaar lopen en het openen van een nieuwe fabriek buiten China was de enige optie.

Een ander bijkomend voordeel voor Apple is dat met de opening van deze fabriek de 30%-regeling in India wordt behaald. Er wordt op deze manier ruim 30% van de materialen in de iPhone gebruikt die ook uit India komen. Hierdoor mag Apple nu ook officieel winkels gaan openen in het land.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.