iPhone 11 en iPhone 11 Plus komen mogelijk met triplecamera

Ondanks dat Apple op 25 maart een persconferentie gaat houden zullen wij voorlopig nog niets te weten gaan komen over de nieuwe iPhone 11. De populariteit van de smartphone is echter dermate groot dat inmiddels de eerste geruchten over de opvolger van de huidige iPhone X in de rondte gaan.

Verschuiving

De nieuwe iPhone 11 zal weer gelanceerd gaan worden in nagenoeg dezelfde samenstelling in vergelijking met zijn voorganger. Zo kunnen wij dus ook hier de S, de S Max en de R verwachten. Een opvallend detail is dat de goedkoopste versie weer een verschuiving zal meemaken naar het bekende OLED-scherm. Dat is niet verwonderlijk gezien de problemen die de fabrikant heeft ervaren bij de productie van dit model.

Langzaam zie je ook de verschuiving naar meer camera’s. Ook Apple lijkt hierin toe te gaan geven. Eerst werden de smartphones nog uitgerust met een enkele camera aan de achterzijde, toen kwamen er een tweetal camera’s aan de achterzijde en de nieuwe generatie zal over een drietal camera’s gaan beschikken. Dit laatste is echter wel enkel het geval in bepaalde configuraties volgens bronnen.

Bekende bron

Een goed bekende bron in de smartphoneindustrie heeft het al vaker bij het rechte eind gehad. Dat er twijfels zijn over deze uitspraken vanuit deze bron zijn er dan ook niet. De renders, zoals getoond in het artikel hierboven, zijn dan ook van zijn hand. Volgens de bron zal de fabrikant de setup van Huawei gaan overnemen als het gaat om de camerapositie en opstelling.

Configuratie

Volgens de bron zullen alle nieuwe modellen beschikbaar gaan komen met deze nieuwe triplecamera. Toch zullen er enkele varianten zijn bij de instapmodellen van de Xs en Xs Max die over ‘slechts’ twee camera’s zullen gaan beschikken. Afhankelijk of jij kiest voor veel of weinig opslag zal hier het verschil worden gemaakt. Het is uiteraard een ongebruikelijke benadering vanuit de fabrikant om deze triplecamera op deze manier aan de man te brengen. De fabrikant heeft ons echter wel vaker verrast en deze verkoopstrategie klinkt dan ook zeker niet vreemd in de oren.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.