Introductie Galaxy X mogelijk in januari

Uit documenten blijkt dat Samsung hun Galaxy X mogelijk al in januari wil presenteren. In februari wil de fabrikant de smartphone dan mogelijk aan het grote publiek tonen op de MWC in Barcelona. Een belangrijke feature wordt mogelijk de eerste opvouwbare smartphone. De eerste patenten heeft Samsung hiervoor al aangevraagd.

Opvouwbare Galaxy X

Eind februari gaf de CEO van Samsung al aan dat ze momenteel werken aan een nieuwe smartphone die de gebruikerservaring moet verbeteren. Daarnaast spreekt de CEO van een compleet nieuwe categorie smartphones. Volgens ingewijden hebben de eerste groep mensen al een testmodel gezien van een smartphone die opgevouwen kan worden. Inmiddels zijn er berichten dat de Galaxy X, met codenaam Winner, de eerste smartphone wordt waarbij het scherm gebogen kan worden.

Al langer werkt Samsung aan het idee om een smartphone te ontwikkelen met een opvouwbaar scherm. Al eerder zijn er schetsen getoond, maar vooralsnog bleef het bij schetsen en enkele patenten die zijn vastgelegd. De komst van deze smartphone lijkt nu wel dichterbij te komen. Dat de opvouwbare smartphone wordt gekoppeld aan de nieuwe Galaxy X is niet meer dan logisch. Dergelijke nieuwe technieken worden vaker in de nieuwste high-end smartphone geïntegreerd.

Introductie 2019

Volgens ingewijden heeft Samsung aan hun partners gevraagd om de vereiste onderdelen in november van dit jaar te gaan leveren. Opmerkelijk genoeg komt de Galaxy X dan ruim twee maanden eerder in vergelijking met de huidige Galaxy S9. Samsung wil hiermee eerder inspringen bij nieuwe smartphones van concurrenten. Denk hierbij aan de nieuwe line-up van Apple die ook dit jaar weer wordt verwacht. Het vervroegen van de releasedatum moet de Galaxy X een beter verkoopresultaat opleveren. Het blijft de vraag of deze vouwbare smartphone werkelijk in januari tentoongesteld kan worden. Als wij de berichten mogen geloven is dit een goede mogelijkheid. De eerste geruchten over de Galaxy X zijn dus van start.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.