Opvouwbare iPhone komt in 2023.

Informatie gelekt over de opvouwbare iPhone

We zullen er nog heel lang op moeten wachten, maar Apple werkt er momenteel wel aan. De opvouwbare iPhone lijkt in zijn ontwikkeling te zitten. De eerste geruchten duiken inmiddels ook op. De informatie is nog zeer summier, maar het geeft ons wel een goed idee welke kant Apple momenteel naar kijkt.

Opvouwbare iPhone

De eerste opvouwbare iPhone kunt wij mogelijk het beste vergelijken met een opvouwbare iPad. Er zijn dan ook nog wat twijfels in welke categorie deze smartphone uiteindelijk geplaatst zal worden. Volgens de bronnen wordt het model namelijk ook met iPad OS uitgerust. De functionaliteit, wanneer uitgeklapt, lijkt hierin dus de hoofdrol te spelen.

Het nadeel van dit besturingssysteem is dat er niet mee gebeld kan worden. Deze functie wordt echter, speciaal voor de opvouwbare iPhone, wel toegevoegd. Desondanks kunnen wij qua grootte nu wel inschatten welke kant Apple wil inslaan met de opvouwbare iPhone. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat het meteen een serieus grote smartphone zal worden.

Nieuwe features

De opvouwbare iPhone zal in ieder geval over een rits nieuwe features beschikken. Zo is in ieder geval de verwachting dat het model over een in-screen selfiecamera zal beschikken. Daarnaast wordt Touch ID gewoon weer verwacht. Dit laatste is wel uniek, omdat de huidige generatie opvouwbare smartphone’s over een fysieke vingerafdrukscanner beschikken. Deze afwezigheid komt momenteel vanwege het scherm welke dit niet ondersteunt.

We moeten er wel rekening mee houden dat de opvouwbare iPhone mogelijk met twee schermen zal werken. Dit lijkt echter nog geen uitgemaakte zaak, want de tijd zal het leren welke keuze Apple hierin zal maken. Wanneer je een serieuze opvouwbare iPhone op de markt wil zetten is een compleet scherm wel het minste. In het verleden heeft het bedrijf uit Cupertino wel vaker bewezen dat ze succesvol kunnen afwijken van de standaardnorm.

Mogelijk zal de opvouwbare iPhone over een afwijkend display gaan beschikken. Nu gebruikt Apple vooral OLED-schermen. Voor deze gelegenheid is men aan het kijken naar MicroLED. Dit schermtype heeft als voordeel dat het een hoger contrastratio heeft, het scherm is helderder en daarnaast heeft het een breder kleurenspectrum.

Krachtige chipset

De ontwikkeling van hun eigen chipset staat natuurlijk ook niet stil. In 2023 wordt de opvouwbare iPhone verwacht. In dat jaar wordt mogelijk de A16 chipset gelanceerd. Volgens ingewijden zal deze dan volgens het 3nm procedé worden geproduceerd. Deze chipset zal dan dus aanzienlijk krachtiger zijn dan wat wij nu kennen. Het is echter de vraag of de ontwikkeling van deze productie dat toelaat. Anders kunnen wij altijd nog genoegen nemen met iets minder.

2023

Het jaar 2023 ligt nog ver voor ons. Toch is het wel een belangrijke mijlpaal voor Apple. Verschillende analisten voorspellen dat de opvouwbare smartphone in 2025 voor bijna een kwart van de totale verkopen zal zorgen. Een goede en degelijke opvouwbare iPhone is tegen die tijd dus noodzakelijk om mee te kunnen doen in deze groeiende markt. Het is dan ook niet vreemd dat Apple hiervoor de tijd neemt. Haastige spoed is zelden goed zegt men dan. Voor de opvouwbare iPhone is dit niet veel anders. We zullen dus nog even het geduld moeten opbrengen, maar dat het model er gaat komen lijkt inmiddels wel zeker te zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.