Verbeterde vingerafdrukscanner voor de galaxy S11

In-display scanner wordt op de Galaxy S11 sterk verbeterd

Je denkt er niet zo snel over na, maar verborgen elementen kunnen juist net het verschil maken. De in-display vingerafdrukscanner is hier een goed voorbeeld van. Volgens bronnen zal juist deze scanner op de aankomende Galaxy S11 flink verbeterd worden. De in-display scanners zoals wij deze nu kennen van Samsung zullen qua techniek weinig wijzigen. Wel kunnen wij op andere sterke verbeteringen rekenen, aldus verschillende bronnen.

Groter oppervlak voor Galaxy S11

Volgens bronnen focust Samsung momenteel op het vergroten van het oppervlak wat geschikt is voor het scannen van de vingerafdruk. Dit gebied wordt ook wel Active Area Dimension, oftewel AAD genoemd. Op de huidige Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 is dit nog een oppervlakte van 36 vierkante millimeter. In de nieuwe Galaxy S11 moet dit oppervlak juist vergroot worden naar 64 vierkante millimeter. Met het vergroten van dit oppervlak moet het ook een stuk gemakkelijker worden om de vinger te gebruiken om de smartphone te ontgrendelen. De kans is immers kleiner dat je het gebied voor deze scanner mist.

Volgens bronnen zijn er momenteel al prototypes in omloop waarbij vrijwel het hele scherm gebruikt kan worden als vingerafdrukscanner. Deze prototypes van schermen zijn niet zo zeer bij Samsung op de testbank gelegd. Volgens deze bronnen is het nog te vroeg om dit in een smartphone te integreren. Deze nieuwe scanners zullen wij vermoedelijk pas over enkele jaren tegen komen.

In-display scanner verbeteringen

Naast het vergroten van het oppervlak van de in-display vingerafdrukscanner zal de Galaxy S11 ook nog kunnen rekenen op verbeteringen. Vooral op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid zal de scanner op de Galaxy S11 grote stappen maken. Overigens zijn de scanners op de huidige topmodellen al erg snel in vergelijking met de Galaxy S10e. Deze laatste maakt nog gebruik van een standaard scanner. Op de Galaxy S11 kunnen wij in ieder geval rekenen op een ultrasone scanner welke al een stuk beter en sneller reageert.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.