Iconische Nokia 8110 4G in pre-order te bestellen

De oude allure van Nokia komt langzaam weer terug. Ditmaal is de Nokia 8110 aan de beurt. Al eerder had Nokia de 3310 terug in de verkoop gedaan. Uiteraard wordt de nieuwe 8110 wel voorzien van hedendaagse techniek en kun je dus ook rekenen op 4G ondersteuning op deze smartphone.

Nokia 8110 4G

De alom bekende Nokia 8110 is zijn allure nog niet kwijt. Zo is ook op deze nieuwste variant de bekende schuifklep nog aanwezig. Destijds werd de mobiele telefoon nog als hoogwaardig bestempeld. Deze status is de Nokia 8110 4G inmiddels wel verloren. Toch herleven oude tijden weer en dat is minstens zo belangrijk. De mobiele telefoon is voorzien van 2.45 inch kleurenscherm en heeft hij de beschikking over een dual-core 1.1 Ghz processor en 512 MB werkgeheugen. De Nokia 8110 4G wordt geleverd met een 1500 mAh accu. Dit lijkt in eerste instantie niet veel. Ter vergelijking, de iPhone 8 heeft een 1820 mAh accu. Ondanks het kleine verschil kan de Nokia 8110 4G ruim 25 dagen op standby staan. Oude tijden kunnen dus wel degelijk herleven met nieuwe technieken.

Verwacht niet veel van de functionaliteit van de telefoon. Android is niet terug te vinden op de 8110 4G. Standaard wordt de mobiele telefoon geleverd met het onbekende KaiOS. Ondersteuning voor leuke games of andere applicaties is er dus niet. Standaard zullen wel wat zaken geïnstalleerd staan zoals Facebook. Over een echte smartphone spreken wij dan ook niet. Een touchscreen is dan ook afwezig, maar zaken zoals Bluetooth en WiFi kunnen wij gelukkig wel weer terugvinden op de Nokia 8110 4G.

Pre-order

Vanaf vandaag is de Nokia 8110 4G via Mediamarkt in pre-order te bestellen voor een mooie prijs van € 79,-. Voor deze prijs kun je weer even genieten van oude tijden. Was de Nokia 8110 in de eerste jaren te duur voor je? Dan kun je nu wel pronken met het feit dat je een Nokia 8110 4G hebt en nog wel moderner ook. Wie nu de pre-order plaatst moet nog wel een maand geduld hebben. De eerste exemplaren zullen begin jullie verscheept gaan worden. De iconische telefoon zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en geel.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.