Huawei logo

Huawei zet in op opvouwbare en gaming smartphone

De ontwikkelinen bij Huawei staan niet stil. Momenteel is Huawei druk bezig met de ontwikkeling van 5G technologie en volgens laatste berichten kunnen wij dit jaar ook nog een gaming smartphone verwachten. Volgend jaar wil Huawei ook een opvouwbare smartphone op de markt brengen. Hiermee zal de fabrikant in de aankomende maanden een flink aantal vooruitstrevende inovaties op de markt brengen.

Gaming smartphone

Eerder deze maand presenteerde Huawei hun nieuwe GPU Turbo technologie. Hiermee worden de prestaties van de grafische processor flink verbeterd op verschillende smartphones van het merk zelf. Volgens de CEO van de fabrikant willen ze nu ook gebruik maken van deze technologie voor een echte gaming smartphone. De speciale gaming smartphone zal speciaal rondom de GPU gebouwd worden en moet softwarematig nog meer voordeel halen uit de processor. De gaming smartphone moet aan het einde van dit jaar nog op de markt verschijnen, echter details ontbreken vooralsnog. Wij hopen in ieder geval wel dat deze smartphone een betaalbaar model wordt. Recentelijk introduceerde Asus ook een dergelijke smartphone, maar deze is wel met een pittig prijskaartje gekomen.

Opvouwbare smartphone

Als wij kijken naar volgend jaar heeft Huawei inmiddels al aangekondigd dat er enkele smartphones op de markt komen die geschikt zijn voor een 5G-netwerk. Ook heeft de fabrikant aangegeven dat het volgend jaar met een opvouwbare smartphone op de markt te willen komen. Hier is echter nog geen tijdspanne aangegeven en dit kan dus ook zomaar eind volgend jaar worden. Als wij kijken naar de concurrent Samsung is de verwachting dat zij in februari met een dergelijk model gaan komen. Het is dan ook de verwachting dat Huawei rond deze periode met een soortgelijke smartphone op de markt wil komen om bij te benen met de concurrentie. Op een vraag of de fabrikant ook met pop-out modules gaat komen was de fabrikant stellig. Dit laatste gaan ze zeker niet aanbieden.

Lanceringen

In de aankomende periode heeft Huawei het nodige op de stapel liggen. In september of oktober wordt de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro verwacht. De opvolger van de P20, de P30, wordt in de eerste helft van 2019 verwacht, net als de opvouwbare smartphone. Aan het einde van dit jaar kunnen wij dus ook nog een gaming smartphone verwachten vanuit de fabrikant. Met deze nieuwe releases, kort achter elkaar, is het goed mogelijk dat de fabrikant Apple van de troon stoot als het gaat om fysieke verkoop van smartphones. De tijd zal het leren of het Huawei ook lukt om Apple van plek 2 te stoten in de wereldwijde verkoop.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.