Huawei werkt aan een smartphone met een gat in het scherm

Volgens bronnen zou Huawei werken aan een smartphone waarbij de notch komt te vervallen. In plaats van deze notch wil Huawei een gat in het scherm maken waar de camera in wordt verwerkt. Al eerder hebben fabrikanten soortgelijke oplossingen getoond. De fabrikant wil echter met de eerste tekeningen iets verder gaan dan de nu gebruikelijke oplossingen.

Tekeningen

De tekeningen tonen een goede overgang van verschillende technieken. Waar wij nu, volgens de tekening, in fase twee zitten lijkt Huawei nu bezig te zijn met fase drie. Op deze laatste tekening is de notch vervallen en is de bezel an de bovenzijde enkel nog bestemd voor sensoren en een smalle speaker. De camera is nu in het display verwerkt. Rondom deze camera is ook nog een scherm te zien. Al eerder hebben andere fabrikanten al dergelijke oplossingen getoond en lijkt de notch een kort leven te hebben. De oplossing die hier wordt getoond is ook direct een mooie oplossing voor meer scherm aan de voorzijde.

Oplossing?

Fabrikanten werkt continu om oplossingen te vinden om meer scherm te krijgen aan de voorzijde. Deze nieuwe strijd gaat tot in het bizarre. Recentelijk heeft Oppo met de Find X hier een nieuwe oplossing voor gevonden. In onze ogen toch nog de meeste elegante oplossing waarbij de frontcamera naar boven geschoven moet worden. Critici kunnen echter weer hun twijfels trekken of dit werkelijk een stevige oplossing is. Huawei lijkt ook nog niet gecharmeerd te zijn over deze oplossing. In plaats daarvan kiest de fabrikant voor een gat in het scherm waarin de camera is verwerkt. Deze oplossing brengt echter wel andere problemen naar voren. Hoe wordt bijvoorbeeld het scherm rondom deze camera opgevuld? Komt hier uberhaupt wel een scherm? Technische wordt het lastig om een scherm rondom de camera te vullen en dat geeft dus weer een technische uitdaging.

Vierde kwartaal

Toch lijkt Huawei redelijk ver te zijn met de implementatie van deze nieuwe techniek. De smartphone wordt aan het einde van dit jaar verwacht en zal worden toegevoegd in de bestaande line-up van smartphones. Wij hopen niet dat Huawei zich heeft laten verleiden in de strijd voor de hoogst mogelijk procentuele schermvulling. Dit laatste kan namelijk weer invloed hebben op de kwaliteit van de smartphone. Huawei kennende zijn ze hier al een tijdje mee bezig en zal het weer een prima smartphone worden. Wij wachten in spanning af naar dit nieuwe model.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.