Huawei smartphone met HongMeng OS komt eind dit jaar

Volgens goed ingelichte bronnen wil Huawei alsnog een smartphone op de markt brengen met hun eigen HongMeng OS. De smartphone moet in het vierde kwartaal van dit jaar nog gelanceerd gaan worden. Volgende week zal het besturingssysteem echter al zijn intrede maken in een Honor Smart TV, exclusief voor de Chinese markt.

Lancering

De lancering van HongMeng OS staat gepland tijdens het Huawei Developer Conference op 9 augustus. Het besturingssysteem is momenteel enkel gebaseerd op apparaten zoals een Smart TV, autonoom rijden, medische apparaten en industriële apparaten. Toch is het bekend dat de fabrikant het besturingssysteem ook zal inzetten op smartphones wanneer Google werkelijk de banden met Huawei wil en moet verbreken. De lancering van het besturingssysteem komt niet onverwacht, maar het is wel onverwacht te noemen dat het al zo snel gaat.

Smartphone

Goed geïnformeerde bronnen weten inmiddels te melden dat Huawei serieuze plannen heeft om toch ook een smartphone op de markt te brengen met dit besturingssysteem. Dit staat lijnrecht tegenover een eerdere uitspraak van de CEO die nog beweerde dat ze voorlopig gewoon nog enkel op Android zullen blijven leunen. Er zullen enkele miljoenen exemplaren geproduceerd gaan worden en zal nagenoeg gelijk gelanceerd gaan worden met de nieuwe Mate 30-serie. De vraagprijs van deze smartphone zal rond de € 300,- gaan liggen.

Veel informatie over deze mysterieuze smartphone is er nog niet. Het is dan ook niet bekend of de smartphone ook wereldwijd in de verkoop gaat of dat dit model ook weer exclusief voor de Chinese markt zal zijn. In de komende maanden zal hier zeker wel meer bekend over gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.