Huawei Powerbank geeft een sneer naar Apple

Zoals eerder deze ochtend gemeld is de verkoop van de Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max in de verkoop gegaan. Vaker gebruiken fabrikanten de lancering van nieuwe producten om even wat roet in het eten te gooien. Zo deed Samsung deed al eens bij Apple. Toch lijft Huawei heer en meester in deze marketingstunts. Zo heeft de fabrikant al Samsung eens door de mangel gehaald en deze ochtend was ook Apple aan de beurt.

Marketing

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Huawei de zogenoemde Powerbank voor de Apple Store in Amsterdam gezet. Met de tekst “If the wait is longer than your battery life… Charge it here!” geeft Huawei een goede sneer richting Apple. Naast dat de fabrikant profiteert van de verkooplancering van een ander merk is een mooie en ludieke actie. De bank was voorzien van interne accu’s waardoor wachtende bij de Apple Store in Amsterdam hun iPhone konden opladen. Uiteraard wil Huawei hiermee een opmerking maken naar de accuduur van de nieuwe generatie smartphones. Al eerder wist Huawei te melden dat hun smartphones echt vernieuwend waren ten opzichte van de recent gelanceerde Galaxy Note 9 van Samsung.

Mate 20 en Mate 20 Pro

Over ruim twee weken zal Huawei zelf hun nieuwe vlaggenschepen gaan introduceren. Recentelijk werd al bekend dat vooral de camera een grote wijziging zal ondergaan en een unieke opstelling aan de achterzijde krijgt. Daarnaast zijn de smartphones mogelijk goed te gebruiken onder water door een speciale Onderwater-modus. In teasers wordt hier mogelijk naar gerefereerd. Ook in enkele winkels zijn teasers naar boven gekomen waarop “Coming sooon” ermeld staat. De drie O’s zijn waarschijnlijk een subtiele hint naar de drietal camera’s die aan de achterzijde zitten. Als het gaat om marketing en ludieke actie’s heeft Huawei de juiste mensen in dienst. De fabrikant weet altijd weer de aandacht goed te raken.

De nieuwe manier van marketing is gewaagd, maar stiekem vinden wij het wel leuk. Deze ludieke actie van Huawei is dan ook een subtiele hint naar de betere accucapaciteit van de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro die zullen gaan komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.