Huawei P50 & P50 Pro officieel aangekondigd

Huawei P50 en P50 Pro zijn officieel gelanceerd.

Huawei is in Nederland niet meer wat het was, maar desondanks blijven ze nog steeds indrukwekkende smartphones lanceren. De Huawei P50 en P50 Pro zijn de nieuwste modellen van de fabrikanten. In alle opzichten heeft Huawei zich ditmaal wederom overtroffen. Beide modellen hebben alles in zich, behalve de Google Services waar iedereen zo naar verlangt.

Nieuwe designtaal

Vanuit een ontwerpperspectief heeft Huawei het meeste van wat het vorig jaar op de vlaggenschip Huawei P40- serie had geïmplementeerd , geschrapt en een nieuwe look gecreëerd die zijn best doet om zich te onderscheiden van de rest. De Huawei P50 en P50 Pro hebben bijgewerkte schermen met een kleiner, gecentreerd perforatiegat voor de selfiecamera. Ter referentie: de modellen van de vorige generatie gebruikten een pilvormige uitsparing in de linkerbovenhoek. Voor het vanillemodel Huawei P50 is gekozen voor een 6,5 inch plat OLED-paneel. Het biedt een verversingssnelheid van 90 Hz met een resolutie van 2.770 x 1.224p en gaat gepaard met mooie verminderingen van de dikte van de randen, met name aan de bovenzijde en de kin.

De Huawei P50 Pro daarentegen heeft een 6,6-inch 2.770 x1.228p OLED-scherm met gebogen rand en een vloeiendere 120Hz verversingssnelheid. Dezelfde moeite is gedaan om de bezeldikte te minimaliseren. Aan de achterkant van beide smartphones bevindt zich een nieuwe stadionvormige cameramodule (Huawei noemt het een Dual-Matrix Camera) met twee ronde bulten bedekt met glas en maximaal vier sensoren, afhankelijk van het model. Meer over die camera’s hieronder.

Camera’s blijven belangrijk

Huawei heeft een reputatie opgebouwd voor het maken van camera-krachtpatsers en dat gaat verder met de Huawei P50-serie, mogelijk enkele van de beste cameratelefoons van 2021.

Op de P50 Pro fungeert een 50 megapixel f/1.8-sensor met OIS als de belangrijkste shooter. Het zit naast een 40 megapixel monochrome sensor voor extra detail en een 13 megapixel ultrawide camera. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat het vlaggenschip ook een 64-megapixel f/3.5-telelenscamera die 3,5x optische zoom en 100x digitale zoom ondersteunt.

Als de standaard Huawei P50 de smartphone is waarin je geïnteresseerd bent, is er geen reden om teleurgesteld te zijn. Het maakt gebruik van een drievoudig camerasysteem dat de hoofd- en ultrabrede camera’s van het Pro-model leent. De opmerkelijke veranderingen aan de Huawei P50 zijn het ontbreken van een monochrome sensor en de telefoto-snapper, die een resolutie van 12 megapixels en een betere 5x optische zoom ondersteunt, samen met een nog steeds indrukwekkend 80x zoombereik.

Wat de allerbelangrijkste selfiecamera’s betreft, heeft Huawei gekozen voor een 13-megapixel f/ 2.4- sensor voor zowel de Huawei P50 als de P50 Pro, waarbij de laatste ook OIS ontvangt.

Hardware Huawei P50 en P50 Pro

5G-connectiviteit wordt snel de norm, maar de Huawei P50-serie slaat de next-gen connectiviteitsstandaard over en neemt in plaats daarvan genoegen met 4G LTE. De reden hiervoor zijn waarschijnlijk de aanhoudende handelssancties van de VS, die het vermogen van Huawei om 5G-chipsets aan te schaffen, beperken.

De Huawei P50 wordt aangedreven door een speciale 4G-versie van de Snapdragon 888 die Qualcomm voor Huawei heeft gemaakt. Het zit standaard naast 8 GB RAM en de keuze uit 128 GB of 256 GB intern geheugen.

Die Snapdragon-chipset wordt ook gebruikt in de Huawei P50 Pro, hoewel sommige eenheden in China in plaats daarvan de Kirin 9000 4G zullen gebruiken. Huawei’s duurste smartphone zal alleen verkrijgbaar zijn met 8GB of 12GB RAM en tot 512GB opslagruimte. 

Het pakket compleet is een 4.100mAh-batterij op de Huawei P50 en een grotere 4.360mAh-cel op de P50 Pro. Beide ondersteunen snel opladen van 66 W, terwijl de P50 Pro ook draadloos opladen van 50 W toevoegt. 

Andere details zijn onder meer een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid. Huawei heeft ervoor gekozen om zijn volgende vlaggenschepen te leveren met HarmonyOS 2 vooraf geïnstalleerd in plaats van Android 11. 

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P50 Pro wordt in China verkocht voor 5.988 yuan (ongeveer € 900,-) met een configuratie van 8/128 GB. De Huawei P50 komt uit op 4.488 yuan (ongeveer € 700,-) met dezelfde opslagconfiguratie.

De levering van de P50 Pro is gepland voor 12 augustus in China, hoewel het standaardmodel pas in september beschikbaar zal zijn. Internationale prijzen en beschikbaarheid moeten nog worden bevestigd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Motorola Edge 20 en Edge 20 Pro officieel gelanceerd.

Motorola Edge 20 en Edge 20 Pro zijn officieel

Volgend bericht
De Galaxy Z Flip 2 zal vooral een groter scherm aan de buitenzijde krijgen.

Adviesprijzen Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 vroegtijdig gelekt

Gerelateerde berichten
Total
12
Share