Huawei P50 ligt op schema voor lancering in 2021

Voor het eerst komt de Huawei Mate 40 goed in beeld dankzij deze nieuwe renders.

Het volgende vlaggenschip wat wij kunnen verwachten vanuit Huawei is de P50. Het nieuwste model wordt volgens goed geïnformeerde bronnen wederom uitgerust met de krachtige Kirin 9000 processor. Deze processor treffen wij ook aan in de huidige Mate 40-serie. Je kunt je echter afvragen of deze chipset daadwerkelijk het nieuwste model zal halen.

Vraagstuk rondom de chipset

Het Chinese bedrijf lanceert doorgaans elk jaar twee vlaggenschipseries en het is niet ongebruikelijk dat het dezelfde premium-chipset gebruikt voor zijn telefoons uit de Mate- en P-serie. De situatie is dit jaar een beetje anders, omdat door de VS opgelegde beperkingen betekent dat Huawei’s chipfabrikant HiSilicon geen nieuwe processors meer kan maken. De Kirin 9000 zou de  laatste interne chip kunnen zijn.

Eerder werd gemeld dat het bedrijf niet genoeg chips heeft om hun smartphones van rekenkracht te voorzien, wat tot speculaties leidde dat de Huawei P50 zou worden ondersteund door een Qualcomm of een MediaTek SoC. Negen miljoen Kirin 9000 SoC’s werden blijkbaar door Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) naar Huawei verzonden voordat een Amerikaans verbod van kracht werd.

De vraag naar de Mate 40-serie is groot in China en sommige varianten zijn blijkbaar al niet op voorraad. Simpel gezegd, we weten niet precies hoe Huawei zijn magere voorraad Kirin-chips zal verdelen over zijn twee vlaggenschipreeksen, aangezien de vraag naar de Mate 40-line-up alleen al dit jaar meer dan 10 miljoen stuks zou kunnen bedragen.

Huawei P50 met OLED-scherm

De Elec zegt ook dat Samsung en LG OLED-panelen gaan leveren voor de Huawei P50
Huawei heeft in 2019 naar verluidt 44 miljoen exemplaren van de telefoons uit de P- en Mate-serie verzonden. Het bedrijf zegt dat de verkoop in 2019 met 60 miljoen exemplaren is gekrompen vanwege de sancties die door de VS zijn opgelegd. Het behoeft geen betoog dat de verzendingen dit jaar waarschijnlijk nog verder zullen dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De eerste renders van de LG Stylo 7 zijn online verschenen.

Renders LG Stylo 7 tonen volledig nieuw design

Volgend bericht
De Moto E7 van Motorola is vandaag officieel wereldkundig gemaakt.

De Moto E7 is officieel als Motorola’s nieuwste budgettelefoon

Gerelateerde berichten
Total
29
Share