Huawei P50 laat zich in dummy's zien.

Huawei P50 dummy’s gefotografeerd

Huawei heeft zijn marktaandeel zien dalen in China en staat op het punt ook uit Europa te verdwijnen in de top 10 van verkopen. Maar dat weerhoudt het merk er niet van om een ​​nieuw vlaggenschipmodel te ontwikkelen, dat nu volledig in beeld is gebracht. De Huawei P50 is namelijk op de gevoelige plaat vastgelegd.

Nieuw camerasysteem

Dummy-eenheden van de aanstaande Huawei P50 die werden gedeeld op Weibo en opgemerkt door Slashleaks, bevestigen het bijgewerkte ontwerp dat oorspronkelijk werd getoond in de renderingen vorige maand door tipgever Steve Hemmerstoffer.

Huawei heeft de P50 naar verluidt voorzien van een 6,3-inch display en een in-screen vingerafdrukscanner. Die opstelling, zoals te zien op de dummy-eenheden, is gekoppeld aan zeer dunne randen en een gecentreerd perforatiegat voor de selfiecamera.

Over camera’s gesproken, de achterkant van de Huawei P50 herbergt een enorme stadionvormige module, die zelf ook de thuisbasis is van twee ronde hobbels. De opstelling in de hobbels bleef tot nu toe een mysterie, maar de dummy-eenheden die hierboven te zien zijn, suggereren dat er in totaal vier sensoren zullen zijn.

Hun functionaliteiten zijn niet bekend, maar het is veilig om te zeggen dat er waarschijnlijk een hoofdcamera, een ultragroothoek- en een telezoom zal zijn. De vierde camera zou een soort Time-of-Flight-sensor kunnen zijn.

P50 met HarmonyOS

De Huawei P50 wordt naar verwachting in juni aangekondigd, naast de premium modellen Huawei P50 Pro en P50 Pro +. Vanwege een gebrek aan Google-ondersteuning, wordt aangenomen dat deze apparaten ook de eerste zullen zijn die direct uit de doos met HarmonyOS worden geleverd.

Dat wordt bevestigd door de sticker op een van de dummy-units, waarop staat ‘powered by HarmonyOS’ en die ook de Huawei P50-branding laat zien.

De verhuizing betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de volgende vlaggenschepen van Huawei worden beschouwd als enkele van de beste telefoons van 2021, althans buiten China. Maar vanuit het perspectief van hardware alleen zullen ze sterke kanshebbers zijn.

De Huawei P50-serie (P50, P50 Pro en P50 Pro +) zal naar verwachting rond mei-juni verschijnen in de kleuren wit, zwart, blauw en beige.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.