De Huawei P40 heeft zichzelf nu voor het eerst duidelijk in beeld laten zien.

Huawei P40 voor het eerst in duidelijke renders

De afgelopen weken hebben wij even weinig gehoord over Huawei. Dit neemt echter niet weg dat de ontwikkeling van de P40 op een laag pitje staat. Sterker nog, vandaag zijn er duidelijke renders online verschenen. Voor het eerst krijgen wij een goed beeld van dit nieuwe vlaggenschip van Huawei.

Voorzijde P40

Als eerste vallen de nodige wijzigingen op aan de voorzijde van de P40. Zo heeft Huawei afscheid genomen van de notch. Ditmaal heeft men gekozen voor een gat in het scherm. In de P40 is deze in de linker bovenhoek geplaatst. Deze uitsparing biedt plaats aan een tweetal camera’s zoals wij dit op de renders zien. Deze biedt plaats aan de selfiecamera en mogelijk ook een ultrabreedhoeklens.

Bij Huawei hebben ze veel werk gestoken om de bezels zo klein mogelijk te maken bij de P40. In deze missie zijn ze, naar onze mening, goed geslaagd. Desondanks zie je nog wel een aluminium frame rondom doorlopen. Dit aluminium frame biedt plek aan bijvoorbeeld de Power-knop, volumerekening en de speaker aan de onderzijde.

Rondom zien wij echter geen jackplug meer. Het lijkt er dus op dat de P40, in tegenstelling tot de huidige P30, zonder deze jackplug geleverd zal worden. Dit heeft wellicht wel weer positieve gevolgen voor de grootte van de accu. Hierdoor is er immers meer ruimte voor de accu en veel andere fabrikanten benutten deze extra ruimte om de accu te vergroten.

Camera

Aan de achterzijde zien wij de opvallend grote cameramodule. De cameramodule, ten opzichte van zijn voorganger, is op deze P40 beduidend groter. Desondanks wordt de smartphone nog steeds geleverd met een drietal lenzen. Hoe deze setup er nu exact uit zal zien is nog niet bekend. Hier zijn de meningen zelfs nog sterk over verdeeld.

Op de P40 Pro wordt mogelijk gebruik gemaakt van een 52 megapixels hoofdcamera. Met welke camera de ‘reguliere’ P40 uitgerust zal worden is nog steeds een groot vraagteken. Deze hoofdcamera wordt nog eens bijgestaan door een verbeterde ultrabreedhoeklens en een telefotolens met 3x optische zoom. Net als bij andere modellen zijn de camera’s weer ontwikkeld en samengesteld in samenwerking met Leica. Hierdoor kunnen wij rekenen op een uitstekende samenwerking van het trio.

Google Services

Het is nog maar de vraag of de P40 met Google Services in Nederland beschikbaar zal komen. Vooralsnog is het handelsembargo vanuit Amerika niet opgeheven. De voorwaarden worden zelfs door de regering nog verder aangescherpt. Op dat gebied krijgt Huawei het mogelijk nog zwaarder. Daarom is het vrijwel zeker dat ook deze P40 uitgerust zal worden met de Kirin 990 chipset. Deze wordt dan verder ondersteunt door 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

De fabrikant heeft aangekondigd dat hun volgende vlaggenschip gewoon zal werken op Android 10 in combinatie met EMUI 10. Hoogstwaarschijnlijk heeft Huawei geen toegang tot de Google Services, waardoor de smartphones in Europa wederom vrij nutteloos zijn. Enkel het opheffen van het handelsembargo kan hier nog wat positiviteit aan brengen.

Lancering

Gek genoeg kiest Huawei er wel voor om zowel de P40 als de P40 Pro ergens eind maart in Parijs te lanceren. Dit is hoogst opmerkelijk aangezien Google Services in Europa dan niet beschikbaar zijn. Misschien heeft de fabrikant dan hun eigen dienst ook gereed voor Europa? Hier krijgen wij dan eind maart ongetwijfeld antwoord op. Normaal gezien zullen de pre-orders dan die week daarop van start gaan. Het is echter de vraag of dat ook ditmaal voor de P40 zal gelden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.