De P40 Pro+ is het absolute topmodel van Huawei die in Nederland beschikbaar is.

Huawei P40 Pro+ per direct in Nederland beschikbaar

Geheel onverwachts heeft Huawei deze week de P40 Pro+ in de Nederlandse schappen gelegd. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat dit absolute vlaggenschip in Nederland verkocht zou worden. Inmiddels lijken ze van gedachten te zijn veranderd. De Pro+ is een mooie toevoeging op de P40-reeks welke in maart al was aangekondigd.

Veel overeenkomsten

De P40 Pro+ heeft aan de buitenzijde geen wijzigingen ondergaan ten opzichte van de ‘reguliere’ Pro. Onderhuids lijken er ook geen verschillen gemaakt te worden, maar hier kunnen wij gelukkig nog wel wat subtiele wijzigingen opmerken. In ieder geval beschikt de P40 Pro+ dus over een 6,58 inch OLED-scherm met 90Hz verversingssnelheid, Kirin 990 processor, 5G ondersteuning, 4200 mAh accu met 40W snelladen en een 32 megapixel front-camera.

De specificaties waren destijds al opvallend en erg goed. Wat kun je dan in godsnaam nog wijzigen zou je denken? Blijkbaar heeft Huawei nog wel zaken weten te verbeteren.

Quad camera P40 Pro+

De P40-reeks wordt geleverd met een drietal camera’s aan de achterzijde. De P40 Pro+ kenmerkt zichzelf door nog een vierde camera aan deze setup toe te voegen. Zo kun je op dit topmodel rekenen op een 50MP hoofdcamera, 8MP periscoop telefotolens, 8MP telefotolens en een 40MP ultrabreedhoeklens. Met de telefotolens kunt je 10x optische zoomen.

Een ander opvallend verschil zijn de kleuren waarin de smartphone beschikbaar komt. In Nederland hebben wij de keuze uit keramiek zwart of keramiek wit. Beide zijn erg luxe kleuren om te zien. Dit maakt de high-end smartphone net af.

Of de vierde lens en de unieke kleuren de prijs rechtvaardigen kun je je afvragen. De P40 Pro+ wisselt namelijk pas van eigenaar wanneer er € 1399,= is overhandigd. Hier zijn voldoende andere alternatieven beschikbaar dit wellicht net zo goed of zelfs beter zijn. Je moet daarnaast niet vergeten dat de smartphone wordt geleverd met HMS. De alom bekende Google Play Store is op deze smartphone dus niet te gebruiken. Wij zien dit nog steeds als een groot gemis.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.