Huawei P40 Pro komt mogelijk met Android 10 en Harmony OS

De Huawei P40 Pro komt mogelijk met Android en Harmony OS.

Vorige maand heeft Huawei de Mate 30-serie gelanceerd. Er was een hoop gedoe rondom de lancering van dit model. Het komt er momenteel op neer dat deze serie wel geleverd wordt met Android, maar zonder de welbekende en essentiële Google services. Voor de aankomende P40 Pro is hier mogelijk een oplossing voor gevonden.

Back-up plan

Vooralsnog heeft Huawei last van de blokkade op handelen met Amerikaanse leveranciers. Zo kan de fabrikant niet rekenen op onder andere Google-services. In Europa, en overigens ook in andere werelddelen, wordt de nieuwe P40 Pro op deze manier vrijwel onbruikbaar. Volgens bronnen heeft Huawei echter een back-up plan achter de hand. Dit plan zullen ze in werking zetten wanneer het handelsverbod begin 2020 nog niet is opgeheven.

Het komt er kort op neer dat de P40 Pro wordt voorzien van zowel Android 10 als van Harmony OS. Volgens ingewijden kunnen gebruikers zo wel Android 10 ervaren, echter zonder de veelgevraagde applicaties. Voor het dagelijkse gebruik kunnen ze Harmony OS gebruiken. Dit besturingssysteem is ontwikkelt door Huawei zelf en heeft inmiddels ook zijn eigen App Store.

Ervaring opdoen

Het nieuwe plan heeft voor Huawei daarnaast nog een leuke bijkomstigheid. Momenteel wordt Harmony OS vooral binnen China ingezet, echter nog niet op een smartphone. Met de P40 Pro zou het besturingssysteem voor het eerst buiten China treden en voor het eerst worden toegepast op een smartphone. Met deze stap kan de fabrikant gebruikerservaringen verzamelen en de feedback gebruiken om het besturingssysteem te verbeteren en aan te passen. Het is voor Huawei vooral ervaring opdoen met het echte werk. De P40 Pro is hier de perfecte oplossing voor. Met de dualboot functie biedt de fabrikant daarnaast een vrije keuze aan gebruikers. Op deze manier worden eindgebruikers niet geforceerd om een bepaald besturingssysteem te gebruiken als dit niet als prettig wordt ervaren.

Harmony OS niet klaar

Eerder gaf Huawei aan dat Harmony OS nog niet geschikt is voor smartphone’s. Destijds werd zelfs gesproken over het feit dat het besturingssysteem niet eens op hun smartphone’s terug te vinden zou zijn. De situatie is in een korte tijd echter snel veranderd. Feitelijk zijn ze nu wel verplicht om Harmony OS in te zetten als alternatief voor Android wanneer het handelsembargo niet wordt opgeheven. Dat Harmony OS nog niet klaar is zal de developers nu extra druk opleveren om dit wel gereed te maken alvorens de P40 Pro gelanceerd wordt.

Lancering

Als de tijdlijn nog steeds klopt kunnen de P40 en P40 Pro mogelijk in maart 2020 werkelijk gelanceerd worden. Wanneer de restricties op handelen met Amerikaanse bedrijven voor deze tijd is opgeheven zal vermoedelijk ook de dualboot-functie direct vervallen. In dat geval neemt Huawei wellicht de wijze beslissing om weer gebruik te maken van Android 10. In de aankomende periode zal hier ongetwijfeld meer over bekend worden en wij zullen de vorderingen dan ook op de voet volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Lijst met smartphones van Sony en Samsung voor een update naar Android 10 gelekt.

Deze Samsung en Sony smartphones krijgen Android 10

Volgend bericht

Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Exynos 990 komt in de Samsung Galaxy S11

Gerelateerde berichten

Total
1
Share