De Huawei P40 Pro laat zich voor het eerst zien.

Huawei P40 Pro komt met grote wijziging in het ontwerp

Eerder deze week liet CEO Richard Yu weten dat de aankomende P40 Pro van een compleet ander design voorzien zal worden. Vandaag zijn er renders online verschenen waarin het goed duidelijk wordt wat Huawei met deze grote wijziging bedoeld. Bepaalde elementen herkennen wij zeker nog terug, maar er zijn ook echt wel zaken die vernieuwdn zijn.

Cameramodule

In de renders is het mooi te zien hoe de cameramodule er aan de achterzijde uit komt te zien. In plaats van een strak en dun ontwerp is de cameramodule juist gegroeid. Althans, zo lijkt het. De cameramodule heeft zeker veel weg van de bestaande P30 en P30 Pro. Je zou echter haast kunnen zeggen dat deze camera’s aan de achterzijde verdacht veel lijken op die van de aankomende https://gsmnieuws.nl/tag/galaxy-s11/. Hoeveel camera’s er uiteindelijk gebruikt zullen worden in de P40 Pro is nog niet duidelijk. De ene bron meldt dat Huawei het bij een viertal houdt, terwijl de ander meldt dat het er echt vijf worden. Wij zullen dit gerucht nog even in het midden laten.

Uniek scherm P40 Pro

Tot dusver is er nog niet veel nieuws aan de horizon te melden. Het scherm daarentegen lijkt wel weer uniek te zijn. Bij de P30 Pro kennen wij het geboden scherm. Op de P40 Pro gaat dit gebogen scherm nog een stapje verder. In plaats van enkel een gebogen scherm aan de linker- en rechterzijde van het toestel wordt nu ook de bovenzijde en onderzijde van een gebogen scherm voorzien. In theorie kan dit betekenen dat met deze zet de P40 Pro een 100% schermvulling heeft aan de voorzijde.

Wij moeten echter nog wel afwachten welke plannen de fabrikant heeft voor de selfiecamera in deze P40 Pro. Er wordt gesproken over een gat in het scherm waar deze selfiecamera in verwerkt is. De renders geeft hier echter geen uitsluitsel over. Je kunt je ook nog voorstellen dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van een notch of zelf een selfiecamera achter het scherm.

Huawei P40

Wanneer het gebogen scherm geen vereiste is kun je altijd nog kiezen voor de P40. Deze heeft een ‘normaal’ vlak scherm waarbij er een punch-hole of notch aan de bovenzijde van het scherm zichtbaar is voor de selfiecamera. Het scherm van deze smartphone zit stevig tussen een aluminium behuizing. Dit scherm is in eerste instantie minder vatbaar voor krassen of zelfs scheuren in vergelijking met de P40 Pro. Bij dit laatste model heeft de fabrikant dan ook aanpassingen in het ontwerp gemaakt om de hoeken juist wel te beschermen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.