Huawei P40 Pro duikt op in eerste render

De Huawei P40 Pro is voor het eerst in een render online verschenen.

Huawei heeft het nog moeilijk om de juiste softwarelicentie te krijgen vanuit Google. Toch gaat de fabrikant onverminderd door met ontwikkelen en innoveren. De P40 Pro is vandaag dan ook in een render gelekt en is er tevens wat informatie gedeeld over dit nieuwe model. Het beloofd in ieder geval weer een mooie upgrade te worden ten opzichte van het bestaande model.

Render Huawei P40 Pro

Uiteraard moeten wij er goed rekening mee houden dat het slechts om een render gaat. Toch geeft het wel een goed idee wat de nieuwe P40 Pro ons mogelijk zal bieden. Op de render is het duidelijk te zien dat de camera aan de achterzijde iets zal uitsteken. De nieuwkomer zal daarnaast de beschikking krijgen over een gebogen schermrand. De volumeregeling en powerknop zijn nog steeds aan de zijkant van de smartphone te vinden. De render zelf geeft nog weinig informatie vrij, maar de geruchtenmachine is in China volop in gang. Inmiddels zijn dan ook enkele details bekend over deze nieuwe P40 Pro.

Eerste details

Volgens de eerste geruchten krijgt de Huawei P40 Pro de beschikking over een 6.5 inch AMOLED scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz. Dit betekent dat Huawei in dat geval Samsung zal volgen in de oorlog voor de hogere verversingsfrequentie in een scherm. De Galaxy S11 wordt mogelijk ook van een dergelijk scherm voorzien. Het scherm wordt daarnaast voorzien van een dubbele punch-hole aan de voorzijde waarin de selfiecamera is weggewerkt alsmede een ultrabreedhoeklens.

Aan de achterzijde zullen wij een vijftal camera’s aantreffen waarbij de hoofdcamera een resolutie heeft van maximaal 64 megapixels. Deze lens wordt ondersteunt door een 20 megapixels ultrabreedhoeklens, 12 megapixels telefotolens, een macrocamera en een Time-of-Flight sensor. De P40 Pro moet daarnaast in staat zijn om video’s in 4K-resolutie te kunnen opnemen.

Onderhuids lijkt er misschien wat minder aan de hand te zijn als het gaat om de rekenkracht. Zo is de verwachting dat de P40 Pro ook wordt voorzien van de Kirin 990 chipset. Deze chipset wordt inmiddels ook al gebruikt in de Mate 30.

Accu

De grote wijziging lijkt mogelijk zich te bevinden in en rondom de accu. Volgens ingewijden wordt de P40 Pro voorzien van een grafeen accu. Dit betekent dat de P40 Pro meer accucapaciteit heeft, maar ook sneller opgeladen kan worden. Zo gaan er inmiddels geruchten rond dat deze smartphone de beschikking krijgt over een 5500 mAh accu. Deze kan, volgens berekeningen, met een 50W snellader in 45 minuten volledig opgeladen zijn.

Eerdere lancering

Het is gebruikelijk dat de nieuwe P-serie ergens in maart wordt gelanceerd. Al eerder werd eens vernomen dat de nieuwe P40 Pro mogelijk eerder wordt gelanceerd. Wij gaan er echter dan nog wel van uit dat Huawei de banden met Google nog niet heeft weten te herstellen. Dit betekend dat ook dit model mogelijk zonder Google-services beschikbaar zal komen. In China is dit niet erg en zijn er zat andere diensten beschikbaar om de P40 Pro goed te gebruiken. In Nederland is dit echter een ander verhaal. Het is dus goed mogelijk dat ook deze P40 Pro mogelijk niet in Nederland, of met flinke vertraging, beschikbaar zal komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Op 18 februari zullen de Galaxy S11 en de Galaxy Fold 2 hun wereldwijde debuut maken.

Samsung Galaxy S11 komt mogelijk op 18 februari

Volgend bericht
De nieuwe Oppo Reno3 zal op 26 december gepresenteerd worden in China.

Oppo Reno3 komt op donderdag 26 december

Gerelateerde berichten
Total
1
Share