Huawei P40 Pro bevat toch Amerikaanse onderdelen

Huawei P40 Pro

Vorige week kondigde Huawei de P40-serie aan. Nu blijkt dat de P40 Pro toch Amerikaanse onderdelen bevat, ondanks de handelsrestricties die gelden. 

Teardown toont Amerikaanse onderdelen

Tijdens een teardown ontdekte de Financial Times dat er drie onderdelen van de Huawei P40 Pro een Amerikaanse oorsprong hebben. Omdat Huawei op de ‘Entity list’ van de Verenigde Staten staat, mogen Amerikaanse bedrijven niet aan hen leveren. Toch vond men dus onderdelen van Qualcomm, Skyworks en Qorvo. Maar is dat wel zo apart? Nee, wellicht niet. Van Qualcomm is zeker dat zij een licentie hebben van het Departement of Commerce (Amerikaanse ministerie van Economische Zaken) om zaken te doen met Huawei. Hoewel dit van Skyworks en Qorvo niet bekend is, mag je hier wel vanuit gaan.

Amerikaanse onderdelen

P40 Pro vergeleken met P30

In de teardown haalde men niet alleen de Huawei P40 Pro uit elkaar, maar ook de P30 die in maart vorig jaar uitkwam. Hierin zaten geen onderdelen van Skyworks en Qorvo, maar er werden wel meer Amerikaanse onderdelen in gevonden. Zo zat er bijvoorbeeld de NAND-flash van Micron in. De niet-Amerikaanse onderdelen kwamen overigens uit landen in Azië.

Kelderende aandelenprijzen

De Financial Times meldde ook dat de aandelenprijzen van Qorvo, Qualcomm en Skyworks de dieperik ingingen nadat de sancties tegen Huawei bekend werden. Iets wat dus volkomen onterecht zou kunnen zijn, aangezien er nog steeds onderdelen van deze bedrijven in de Huawei smartphones zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De OnePlus Z is mogelijk de werkelijke naam van de OnePlus 8 Lite.

OnePlus 8 Lite is mogelijk de OnePlus Z

Volgend bericht

De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Lancering Apple iPhone 9 op 15 april

Gerelateerde berichten

Total
1
Share