Geen accu op basis van grafeen voor de Huawei P40.

Huawei P40 komt mogelijk helemaal niet met accu van grafeen

Soms heb je van die geruchten die aan de ene kant erg logisch zijn, maar soms ook met een korreltje zout genomen moeten worden. Zo blijkt dit nu ook met het gerucht rondom de accu in de aankomende Huawei P40. Deze zou, volgens geruchten, uit grafeen zijn opgebouwd. Er zijn echter gegronde redenen om hier aan tw twijfelen.

Voordelen grafeen

Sinds jaren wordt er druk ge√ęxperimenteerd met accu’s die op grafeen werken. Voor een smartphone zou het een enorme winst kunnen betekenen. De accu’s laden ten eerste sneller op, maar daarnaast zijn ze ook nog eens compacter. Doordat de accu’s compacter zijn kunnen er andere belangrijke features meer ruimte krijgen. Denk hierbij maar eens aan een cameramodule. Je kunt je ook goed voorstellen dat de grootte van de accu blijft gehandhaafd, waardoor er simpelweg meer accucapaciteit aangeboden wordt. Er zijn een legio aan voordelen te noemen voor het gebruik van een accu op basis van grafeen en de Huawei P40 zou de eerste zijn met deze nieuwe techniek. Toch moeten wij mogelijk dit enthousiasme weer wat indammen.

Huawei verklapt zichzelf

Vandaag werd er een tweet verstuurd door Huawei Frankrijk. Hierin werd op een zeer knullige wijze kenbaar gemaakt dat de nieuwe P40 in ieder geval over betere camera’s zou beschikken. Daarnaast werd de komst van een accu op basis van grafeen aangekondigd. De wijze waarop dit werd gedaan kun je erg amateuristisch noemen. Hierdoor staan meerdere zaken rondom de 40 mogelijk op losse schroeven. Je kunt haast zeggen dat de Franse tak van Huawei zichzelf vandaag verklapt heeft op verschillende fronten.

Onderzoek

Een bekende lekker en Twitteraar @Ice Universe heeft grondig onderzoek gedaan naar deze tweet. Hij twittert voornamelijk over Samsung smartphones, maar voor deze keer maakte hij graag een uitzondering voor. Zijn bevindingen mogen wij wel voor waar aannemen, aangezien hij het vaker bij het rechte eind heeft gehad.

Het onderzoek richt zich uiteraard op deze specifieke tweet van Huawei Frankrijk zelf waarin de uitspraken worden gedaan over de Huawei P40. De technologie rondom een accu op grafeen is op dit moment nog niet zover dat deze werkelijk in een smartphone toegepast kan worden. De ontwikkelingen zijn er dus wel, maar zeker nog niet klaar voor massaproductie. Je kunt je ook afvragen waarom de fabrikant een render gebruikt die gemaakt is door een derden. Op zijn minst kan de fabrikant dan een eigen render of tekening hiervoor gebruiken. Er zijn dus verschillende rode vlaggen die al beginnen te wapperen wanneer wij eens hier goed naar kijken.

Het gerucht rondom de accu op grafeen is afkomstig van een tweet die is gemaakt door Yash Raj Chaudhary op 18 december. Deze tweet heeft er mogelijk ook voor gezorgd dat een onoplettende medewerker van Huawei in Frankrijk dit klakkeloos heeft overgenomen.

Waarom de sterke twijfel?

De informatie in de tweet lijkt direct afkomstig te zijn van verschillende bronnen. Zonder verder onderzoek te hebben gedaan heeft Huawei Frankrijk deze tweet geplaatst. Gelukkig was de tweet snel genoeg gekopieerd om hier aandacht aan te besteden, want inmiddels kan de tweet nergens meer gevonden worden op de tijdlijn van hun. Ook zij zijn dus goed bewust van wat ze hebben aangericht. Een hoop onrust en verwarring. Geruchten rondom de accu op grafeen zullen wij vooralsnog met een flinke hap zout nemen. Gezien de uitspraken van @Ice Universe kunnen wij er wel van uit gaan dat een accu op basis van grafeen niet in de aankomende P40 terug te vinden zal zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.