De Huawei P30 Pro New Edition zal wel weer voorzien worden van Google diensten.

Huawei P30 Pro New Edition komt binnenkort met Play Store

Het laatste succesvolle vlaggenschip van Huawei in Nederland was de P30 Pro. Op verschillende fronten wist de smartphone menig concurrent te slim af te zijn. Een compleet nieuw model is helaas nu geen optie meer voor de fabrikant. Dit model mag niet meer voorzien worden van Google diensten. Er is echter een omweg. Daarom lanceert Huawei binnenkort de P30 Pro New Edition. Het is inderdaad een verbeterde versie.

Lancering in Europa

Huawei heeft helaas pijnlijk moeten ervaren dat hun eigen AppGallery nog niet is aangeslagen in Europa. De verkoopcijfers zijn drastisch gedaald. De reden hiervoor is simpelweg de afwezigheid van de verschillende Google diensten. In Europa wordt dat als een groot gemis ervaren en daarom laten wij de nieuwste smartphones van het merk compleet links liggen. Een mooie omweg is echter een verbeterde versie van een bestaand product welke nog wel met Google diensten geleverd mocht worden.

Huawei werkt dan nu ook aan de P30 Pro New Edition welke speciaal voor Europa bedoeld is. Op deze manier probeert de fabrikant de verkoopcijfers op te krikken. Het is daarnaast een goede marketinginstrument om het merk nog steeds goed op de kaart te laten staan.

Verwachtingen P30 Pro New Edition

Details over de nieuwe P30 Pro New Edition zijn er helaas nog niet. Wel kunnen wij goed inschatten wat er mogen verwachten. Recentelijk hebben de Chinezen namelijk al vaker deze truc toegepast. De nieuwe edities beschikte allemaal over meer werkgeheugen om een voorbeeld te noemen. Wij mogen dan ook voorzichtig de verwachting uitspreken dat het gepimpte model de beschikking zal krijgen over 8 GB of 12 GB werkgeheugen in combinatie met 256 GB opslag.

Om er toch een nieuw jasje aan te geven is het goed mogelijk dat de P30 Pro New Edition in enkele nieuwe kleuren leverbaar zal komen. Welke kleuren dit mogelijk zullen worden is nog onduidelijk. Hierin laten wij ons dan ook graag verrassen.

Op het gebied van de software mogen wij wel veronderstellen dat het gepimpte model minimaal Android 10 geïnstalleerd zal hebben. De verwachting is echter ook dat EMUI 10.1 zijn weg zal vinden op de nieuwe P30 Pro New Edition. Dit is de laatste versie van de schil die Huawei over Android 10 heen legt. Deze versie is recentelijk nog getest en lijkt inmiddels klaar te zijn voor gebruik.

Volgens bronnen hoeven wij niet lang te wachten op de P30 Pro New Edition. Mogelijk wordt het model op 15 mei in Duitsland gelanceerd. Welke adviesprijs de smartphone zal krijgen is nog niet bekend, maar hier zal ongetwijfeld bij de lancering antwoord op komen. Het zal dan ook bekend worden of de smartphone ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.