De P Smart S wordt een betaalbare smartphone met hoogwaardige specificaties.

Huawei P Smart S getoond in renders

Op het internet zijn renders opgedoken van een nieuwe smartphone van Huawei. Het zou ditmaal gaan om de P Smart S. De naam doet vermoeden dat het om een oud model gaat in een wat moderner jasje. Met deze constructie kon de fabrikant langere tijd nog smartphones op de markt brengen met Google-diensten. Het lijkt er echter nu op dat ook dit spelletje nu is uitgespeeld.

Merkbare pijn

Huawei heeft het op Europese bodem erg zwaar. Klanten vermijden momenteel de nieuwste smartphones van de fabrikant vanwege het ontbreken van de geliefde Google-diensten. De eigen dienst van de fabrikant, Huawei Mobile Services, slaat in Europa gewoon nog niet aan. De verkopen zijn daarom ook in de afgelopen maanden flink gekelderd. De fabrikant was op ramkoers om Samsung van de troon te stoten als het ging om de wereldwijde verkoop. Deze felbegeerde positie kunnen de Chinezen nu wel even vergeten. De extra aangetrokken teugels vanuit de Amerikaanse overheid welke van kracht zijn sinds gisteren doet ook niet veel goeds. Huawei heeft dus merkbare pijn aan het omstreden handelsembargo vanuit Amerika.

Het bovenstaande neemt niet weg dat ze geen nieuwe smartphones ontwikkelen en op de markt brengen. De P Smart S zou momenteel in een ver gevorderd stadium van ontwikkeling zijn.

Recyclen

Eerder werden al wel de toppers van Huawei gepresenteerd zonder Google Play-diensten doordat zij gebruik maken van nieuwe hardware. Dan gaat het over de Huawei Mate 30-serie, P40-serie en de Huawei Mate Xs. Smartphones op een lager prijspunt werden voorzien van bijvoorbeeld de processoren die eerder in duurdere toestellen werden gebruikt om zo ‘nieuwe’ modellen te kunnen lanceren. De rest van de wereld ontwikkelt echter verder en de chips die wel ondersteund worden door Google beginnen oud te worden. Je kunt het zien als recyclen. Oudere onderdelen worden gewoon weer opnieuw gebruikt in goedkopere modellen om zo nog gebruik te kunnen maken van de diensten van Google. Het punt van recyclen houdt echter ergens een keer op. Dit punt lijkt nu genaderd te zijn voor de P Smart S.

P Smart S

De P Smart S wordt wederom een smartphone zonder Google-diensten. De smartphone is noodgedwongen voorzien van nieuwere hardware om mee te kunnen gaan met de huidige standaard. Zo zien wij aan de achterzijde een compleet nieuwe setup van een drietal krachtige camera’s. Volgens bronnen wordt de smartphone daarnaast geleverd met maar liefst 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Ondanks deze configuratie moet de smartphone juist heel betaalbaar worden. Dit wordt onder meer duidelijk door de gekozen chipset. Hier heeft Huawei gekozen voor de Kirin 710.

Om dit alles werkend te houden zou de P Smart S de beschikking krijgen over een 4000 mAh accu. De specificaties lijken erg goed te zijn. Is dit dan mogelijk het keerpunt waar Huawei zo naarstig naar op zoek is? Is dit de smartphone waarbij het niet meer uitmaakt of er Google-diensten aan boord zijn? Het is onduidelijk wanneer de P Smart S wordt gelanceerd en of het model daadwerkelijk naar Nederland komt. Uiteraard houden wij dit nauwlettend in de gaten.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.