Huawei Nova 3 specificaties gelekt

Huawei zet goed in op high-end smartphones, maar we mogen ook niet vergeten dat de fabrikant enkele mooi midrange smartphones heeft. De nieuwe Nova 3 is hier een mooie toevoeging voor. Of het model uiteindelijk ook in Nederland leverbaar zal gaan worden blijft nog even de vraag. De Nova-serie is in Nederland mondjesmaat leverbaar en veelal via grijze import. Wellicht is dit de eerste midrange smartphone die wel via officiele kanalen in Nederland verkocht gaat worden.

Specificaties Nova 3

In de databank komen wij de nodige specificaties tegen waardoor wij ons een goed beeld kunnen vormen van de nieuwe Nova 3. Zo gaat de smartphone beschikken over een octa-core processor met een kloksnelheid van 2.3 Ghz. Vermoedelijk wordt deze dan geleverd met een Kirin 659 chipset, maar als het uiteindelijk de Kirin 710 chipset wordt zullen wij ook niet verbaasd kijken. De Nova 3 zal standaard de beschikking krijgen over 6 GB werkgeheugen en is er een keuzemogelijkheid uit 64 GB of 128 GB opslag. De Nova 3 wordt voorzien van een immense 6.3 inch LCD touchscreen met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels.

Over het camerawerk worden wij wel enthousiast. Wij hadden niet verwacht dat de Nova 3 uitgerust zou gaan worden met een 16 megapixels camera aan de achterzijde. Deze wordt ondersteunt door een 24 megapixels camerasensor. Aan de voorzijde treffen wij ook een 24 megapixels camera aan. Hiermee lijkt de setup nagenoeg gelijk op die van de high-end Honor 10. Qua ontwerp heeft de Nova 3 veel weg van de huidige P20 Lite, echter is de Nova 3 toch ietwat groter. Voor de accu heeft de fabrikant gekozen voor een 3650 mAh met een snellaadmogelijkheid.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is het onbekend of de Nova 3 ook werkelijk in Nederland beschikbaar gaat komen. Uiteraard hopen wij dit wel. Het zal dan een zeer krachtige midrange smartphone zijn die nog menig andere smartphone het nakijken kan geven. Op dat gebied kan de Nova 3 goed scoren in Nederland. Het is onbekend wanneer de Nova 3 werkelijk wordt gelanceerd, maar aangezien het nu langs een goedkeuringsinstantie is gekomen zal de lancering niet lang meer op zich laten wachten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.