Huawei Mate Xs officieel gelanceerd voor de Europese markt

De Huawei Mate Xs is vandaag officieel gelanceerd, maar wel met een forse prijskaart.

Vandaag heeft Huawei de langverwachte Mate Xs officieel gelanceerd. De nieuwste opvouwbare smartphone zal ook in Europa beschikbaar komen, echter dan zonder de bekende Google-diensten. De Mate Xs wordt voorzien van de nieuwste Kirin 990 chipset en biedt het model tevens 5G-ondersteuning aan.

Scherm Mate Xs

Zoals je mag verwachten van een opvouwbare smartphone is juist het scherm datgene waar alle aandacht op gevestigd is. Huawei werkt in dat opzicht net wat anders in tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung en Motorola. Zo is het scherm van deze Mate Xs juist aan de buitenzijde geplaatst. Als het ingevouwen is, heeft het buitenste scherm aan de voorkant een diagonaal van 6,6 inch. Eenmaal uitgevouwen maak je gebruik van een groot 8 inch-display. De Mate Xs is voorzien van een hoge resolutie AMOLED-scherm, waardoor alles kraakhelder overkomt.

Tijdens de presentatie wist Huawei ook te melden dat men extra aandacht heeft besteed aan de scharniertechniek en het scherm. Het waren juist deze elementen die zijn voorganger hebben doen vertragen. Dit willen de Chinezen nu zien te voorkomen. Zo is de scharniertechniek flink verbeterd en heeft men ook een steviger scherm weten te maken.

Huawei Mobile Services

Zoals eerder gezegd wordt deze Mate Xs zonder Google-diensten geleverd. Als alternatief levert de fabrikant nu standaard Huawei Mobile Services op deze smartphones. Afgekort heet dit HMS. Het is het antwoord vanuit Huawei nadat er een blokkade is gelegd vanuit Amerika op het gebruik van de diensten van Google. Volgens eigen zeggen is HMS een prima alternatief, zo niet beter, ten opzichte van wat wij in Nederland nu gewend zijn met Android smartphones. De fabrikant geeft eerlijk toe dat het even wennen zal zijn, maar het went snel.

Voorbereid op de toekomst

De nieuwe Mate Xs gaat goed voorbereid het jaar in. De opvouwbare smartphone zal ook 5G ondersteunen. Helaas is deze nieuwste mobiele verbinding nog niet in Nederland beschikbaar, maar later dit jaar zullen ongetwijfeld de eerste abonnementen en locaties beschikbaar komen. Om dit alles draaiende te kunnen houden beschikt de Mate Xs over een 4500 mAh. Dankzij de 55W snellader kan deze accu in een half uur tijd al voor 85% opgeladen zijn.

De Mate Xs beschikt over een viertal camera’s die op een unieke wijze zijn geplaatst. Hierdoor fungeert de hoofdcamera ook als selfiecamera. Deze hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 40MP. Deze wordt daarnaast bijgestaan door een 16MP ultrabreedhoeklens. Er is daarnaast een telefotolens aanwezig waarmee je 3x optisch kunt inzoomen. Met deze zelfde lens kun je ook tot 30x digitaal inzoomen. Om het geheel af te maken is de vierde lens een Time-of-Flight sensor. Hierdoor kunnen alle lenzen in een mum van tijd op de juiste instelling gezet worden voor de beste foto.

Prijs en beschikbaarheid

Net als zijn voorganger zal deze Mate Xs wederom geen koopje worden. Met een adviesprijs van € 2499,- voor velen wellicht ver buiten budget. Je hebt dan wel de beschikking over een opvouwbare smartphone met 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Er zijn momenteel echter andere alternatieven beschikbaar die een stuk goedkoper zijn en wel met Google-services aangeboden worden. Het is de vraag of deze Mate Xs dan ook een hit zal worden in Nederland. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop in Nederland zal starten, maar het model zal er wel komen. De wereldwijde verkoop van de opvouwbare smartphone zal spoedig van start gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Samsung heeft de productie van de Galaxy Z Flip en Galaxy Fold noodgedwongen stil moeten leggen.

Productie Galaxy Z Flip stilgelegd

Volgend bericht

De Sony Xperia 1 II is vandaag officieel gelanceerd tijdens een online persconferentie.

Sony lanceert de high-end Xperia 1 II

Gerelateerde berichten

Total
1
Share