Huawei Mate X nog steeds niet klaar voor productie

De Huawei Mate X is volgens de fabrikant nog steeds niet klaar voor productie. De Mate X kampt niet mer de problemen die zijn grote concurrent heeft, de Galaxy Fold. Desondanks wil de fabrikant wel het product rijp hebben voor de consument en productie en op dit moment lijkt het helaas nog niet zover te zijn.

De Huawei Mate X is volgens de fabrikant nog steeds niet klaar voor productie. De Mate X kampt niet mer de problemen die zijn grote concurrent heeft, de Galaxy Fold. Desondanks wil de fabrikant wel het product rijp hebben voor de consument en productie en op dit moment lijkt het helaas nog niet zover te zijn.

Interview

Recentelijk werd He Gang geïnterviewd. Hij is de directeur van Huawei’s smartphonetak. Volgens eigen zeggen is de nieuwe Mate X nog niet zover in vergelijking met de Galaxy Fold. Dit betekent dat de verkopen pas mogelijk later gaan starten. He Gang benadrukt dat de fabrikant momenteel in een fase zit waarin de Mate X verder wordt geperfectioneerd en geoptimaliseerd zodat ook deze smartphone voldoet aan de hoge standaarden die de fabrikant eist. In datzelfde interview geeft de directeur ook te kennen dat de Mate X een smartphone is die meer aandacht vereist. De smartphone is een project geworden waar men in eerste instantie wat te licht over heeft gesproken. Vooral het design en de techniek achter de opvouwbare smartphone is een behoorlijk dossier geworden.

Bewust achterhouden

De beweringen zullen uiteraard wel deels waar zijn. Dergelijke nieuwe technieken zorgen ook voor nieuwe drempels in het ontwerpproces. Tijdens de MWC van dit jaar deed Huawei echter alles anders vermoeden. De race voor de eerste opvouwbare smartphone was geopend en de grote concurrent was de Galaxy Fold. Deze laatste leek er ook met de prijs vandoor te gaan totdat de smartphone door het kritische publiek werd afgeschoten.

Mogelijk heeft de Mate X hierdoor vertraging opgelopen. Het bewust achterhouden van de smartphone kan ook dus een andere achtergrond hebben. Mogelijk gebruikt Huawei zijn concurrent om de eerste reacties te zien en waar mogelijk problemen worden ervaren. Met deze kennis wordt de Mate X opnieuw onder de loep genomen. De Mate X kan dan wel een erg goede opvouwbare smartphone gaan worden, maar hij wordt mogelijk bewust achtergehouden voor deze verbeteringen.

Verkopen

Wanneer de Mate X werkelijk in de verkoop zal gaan is nog onduidelijk. He Gang geeft inmiddels ook aan dat de race om de eerste opvouwbare smartphone inmiddels geen race meer is. Vooral het gebruik en de ervaring van de consument bij deze producten staat centraal. Dat de Mate X nog twee maanden op zich zal laten wachten zal ons inmiddels niet meer verbazen. Wel werd de CEO van Huawei recentelijk op het vliegveld gespot met een Mate X in zijn handen. Ook vanuit zijn kant kwam een opmerkelijke reactie over wanneer de Mate X in de verkoop zal gaan: “U moet nog maar even wachten.”. Al met al zijn het berichten waarin je kunt concluderen dat de fabrikant inmiddels een afwachtende houding heeft aangenomen. Wij zijn erg benieuwd wanneer de Mate X dus werkelijk rijp is voor de verkoop en productie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Geheel onverwacht werd deze ochtend nog een ander model gespot. De Wildfire X is gezien in de Google Play Console. De informatie over de smartphone wordt nog verder aangevuld door een foto van de Wildfire X. Hiermee wordt de Wildfire X de vijfde smartphone in de nieuwe Wildfire-reeks die HTC zal gaan uitbrengen.

HTC Wildfire X mogelijk vijfde model in nieuwe reeks

Volgend bericht
Al eerder werd eens bericht over de komst van een oprolbare smartpen van LG. Inmiddels lijkt de fabrikant een stap verder te zijn en heeft het inmiddels de naam LG Rolling vastgelegd als handelsmerk. De naam is in Korea vastgelegd, maar ook in Europa heeft de fabrikant soortgelijke namen inmiddels vastgelegd.

Wordt de LG Rolling de oprolbare smartphone van LG?

Gerelateerde berichten
Total
12
Share