Huawei heeft vandaag de Mate 40 Pro officieel gelanceerd.

Huawei Mate 50 mogelijk geannuleerd

Sinds 2013 heeft Huawei in het voorjaar een nieuw vlaggenschip uit de P-serie uitgebracht en in het najaar een Mate-model. Maar de aanhoudende handelsbeperkingen in de VS zouden het merk kunnen dwingen zijn volgende Mate-serie apparaten over te slaan. De Huawei Mate 50 wordt mogelijk geannuleerd.

Is dit het einde van de Huawei Mate-serie?

Een nieuw gerucht (via Notebookcheck ) beweert dat Huawei zo gefocust is op het bedienen van zijn bestaande klanten en het uitbrengen van de volgende generatie P50-serie, dat het nu bereid is de aankomende Huawei Mate 50-serie over te slaan.

Meer dan een keuze, lijkt het erop dat Huawei het beste uit een slechte situatie haalt. Het heeft momenteel beperkte middelen, dus het is logisch om je te concentreren op één vlaggenschip en tegelijkertijd bestaande gebruikers tevreden te houden.

Voor de context loopt de Huawei P50-serie minstens drie maanden achter op schema en is er nog steeds geen teken van een release. Toen de Huawei P50 Pro eerder deze maand werd gepresenteerd, maakte het merk zelfs geen melding van specificaties of een lanceringsdatum.

En door bestaande klanten van dienst te zijn, betekent het rapport van vandaag het leveren van batterijvervangingen, vervangende schermen en glazen achterpanelen, evenals camera’s en andere interne componenten tegen een lage prijs.

Huawei’s andere prioriteit, naast hardware, is het pushen van HarmonyOS 2. De software, die op de markt wordt gebracht als een nieuw besturingssysteem maar een gevorkte versie van Android lijkt te zijn, bereikte in één week 10 miljoen actieve gebruikers . HarmonyOS zou een centrale rol kunnen spelen in de toekomst van Huawei’s consumentenactiviteiten. Zonder toegang tot de nieuwste 5G-chipsets en andere belangrijke componenten is het immers moeilijk in te zien hoe Huawei de komende jaren concurrerende hardware kan blijven maken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.