Huawei Mate 40 Pro screenprotector verschijnt online

Een screenprotector voor de Huawei Mate 40 Pro geeft een beeld wat wij kunnen verwachten.

Het is nog een lange weg te gaan alvorens de Huawei Mate 40 Pro daadwerkelijk in de schappen ligt. Wij krijgen sinds vandaag echter wel een beter beeld van de smartphone. Dit komt mede dankzij een screenprotector die online is gezet. De bewuste screenprotector geeft enkel de bevestiging van wat al eerder gedacht werd. 

Gebogen schermranden

De screenprotector voor de Mate 40 Pro laat duidelijk zien dat het nieuwe vlaggenschip wederom met gebogen schermranden geleverd zal worden. Dat het model met dit type scherm geleverd zou worden was eigenlijk wel de verwachting. De huidige Mate 30 Pro wordt hier immers ook mee geleverd. Het zogenoemde Horizon Display droeg mede bij aan het laten verdwijnen van fysieke knoppen aan de zijkant van de smartphone. Ditzelfde zal dus nu ook weer bij de Mate 40 Pro gebeuren voor zover wij dit kunnen beoordelen. De bediening van deze knoppen werd overgenomen door de gebogen schermranden.

De gebogen schermranden zullen op de Mate 40 Pro mogelijk wat verder gaan. Zo is er een patent goedgekeurd door de China National Intellectual Property Administration (CNIPA). Hierin wordt ondermeer beschreven dat deze gebogen schermranden extra functies mee zullen dragen waaronder de aansturing van de camera. De exacte details hiervan zullen wij echter pas bij lancering te weten komen.

Zoals je mag verwachten op de Mate 40 Pro zal ook dit model voorzien zijn van een scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz.

Chipset Mate 40 Pro

Voor zover het er nu op lijkt zal de Mate 40 Pro nog wel geleverd worden met hun eigen Kirin 1020 chipset. Deze is volgens het nieuwe 5nm procedé geproduceerd door TSMC. Het is echter deze laatste fabrikant die halverwege september de levering van deze chipset moet stopzetten aan Huawei. Deze fabrikant gebruikt Amerikaanse onderdelen in de chipset. In verband met het handelsverbod met Huawei moet TSMC eerst een vergunning krijgen vanuit Amerika om weer te mogen leveren. Voor de Mate 40 Pro lijkt het probleem niet groot te zijn, maar alle opvolgende modellen kunnen wel eens in de problemen komen. Dit laatste is natuurlijk wel wanneer de chipfabrikant de vereiste vergunning niet kan bemachtigen.

De verwachting is wel dat Huawei in september de beschikking heeft over ongeveer acht miljoen Kirin 1020 chipsets. De fabrikant wil echter tien miljoen smartphones maken. Dit betekent dat er nog een serieus tekort is in de chipsets om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit kan betekenen dat Huawei geforceerd is om over te stappen op de chipset van Qualcomm of MediaTek. De eerstgenoemde is echter een Amerikaans bedrijf waar de spanningen nog steeds erg hoog liggen. De verwachting is dan ook dat de fabrikant uitwijkt naar MediaTek. In dat geval kunnen ze kiezen voor de Dimensity 1000+. Deze kan dan ingezet worden voor de minder krachtige Mate 40.

De Chinezen kunnen er echter ook nog voor kiezen om op verschillende markten andere chipsets in te zetten. Deze strategie volgt Samsung al jaren en met succes. Het zou ons niet verbazen als Huawei deze zelfde strategie zal volgen om nog voldoende Kirin 1020 chipsets voorraadig te hebben.

Populariteit stijgt

Ondanks het handelsverbod met Amerika lijkt Huawei nog geen pijn te ervaren op het gebied van verkopen. In het laatste kwartaal wist de fabrikant zelfs het hoogst aantal verkopen te noteren in vergelijking met bijvoorbeeld Samsung of Apple. Het totale aantal kwam uiteindelijk uit op 55.8 miljoen. Moet je eens inbeelden wanneer dit handelsverbod er niet was. Hun eigen Huawei Mobile Services systeem groeide met 32% naar ruim 700 miljoen gebruikers.

De Mate 40 Pro is de volgende smartphone waar iedereen op zit te wachten. De verwachting is dat de lancering in oktober zal plaatsvinden. Er zijn echter analisten die weten te melden dat de smartphone vertraging heeft opgelopen. Deze laatste groep houdt dan ook rekening met de maand november of december als lanceermoment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung overweegt de verkoop van de Galaxy S10 en Galaxy Note 10 stop te zetten.

Samsung stopt mogelijk de verkoop van de Galaxy S10 en Note 10

Volgend bericht
De Motorola Moto G9 Plus staat op de vooravond van lancering.

Details over de Motorola Moto G9 Plus lekken langzaam

Gerelateerde berichten
Total
20
Share