Huawei Mate 40 & Mate 40 Pro 5G eindelijk in beeld gebracht

Voor het eerst komt de Huawei Mate 40 goed in beeld dankzij deze nieuwe renders.

Huawei heeft in de afgelopen jaren meermaals verschillende smartphones op de markt gebracht met grote camera’s. Het kan blijkbaar altijd nog gekker en groter, want de Mate 40 en Mate 40 Pro 5G bewijzen dit. Op de eerste renders is goed te zien dat beide smartphones over een gigantische camerasetup aan de achterzijde beschikken. 

Camerasetup

Wij moesten persoonlijk al even wennen aan de grote camerasetup van de huidige Mate 30-serie. De setup was echter met een goede reden, want de fotokwaliteit op deze smartphone is erg goed te noemen. Het kan blijkbaar altijd nog groter. De Mate 40 en diens Pro 5G lijken dit dus daadwerkelijk nodig te hebben. Tussen beide smartphones zijn er wel verschillen op te merken op het gebied van deze camera.

Het verschil wordt vooral gemaakt in de vierde cameralens. Zo wordt de ‘standaard’ Mate 40 geleverd met een autofocuslaser of een 3D Time-of-Flight sensor. Bij de Pro 5G wordt deze lens vervangen voor een periscooplens. De exacte details van deze lens blijft nog even een vraagteken. Zo kunnen wij de 5x optische zoom uit de P40 Pro invullen, maar de 10x optische zoom op de P40 Pro+ lijkt ook een prima kandidaat te zijn voor deze smartphone.

Zoals gezegd ontbreekt verder nog elk detail over de camera’s aan de achterzijde. Huawei kennende zullen ze er echter geen gras over laten groeien en kunnen wij weer rekenen op een indrukwekkende set van camera’s.

Als wij het nu toch over de achterzijde hebben. Op de render is het duidelijk te zien dat de smartphone volledig uit glas is opgetrokken. Het is wederom goed mogelijk dat de smartphones met een lederen achterzijde beschikbaar komen. Deze gelimiteerde uitgave heeft echter Nederland nooit weten te bereiken.

Design Mate 40

De buitenzijde laat niets aan de verbeelding over. Al eerder wisten wij te melden dat de gebogen schermranden wederom op de Mate 40 terug te vinden zijn. Deze traditie stamt al uit het tijdperk van de Mate 20. De gebogen schermranden krijgen nu langzaam aan meer functionaliteit. Zo is er recentelijk een patent goedgekeurd waarin extra functionaliteiten werden beschreven voor deze specifieke gebogen schermranden. Het heeft er alle schijn van dat de Mate 40 hierover zal beschikken.

De oplettende lezer merkt uit de afbeelding op dat de punchhole relatief breed is. Dit komt mede door het feit dat in deze uitsparing ruimte gemaakt is voor een tweetal selfiecamera’s. Van deze selfiecamera’s ontbreekt helaas ook nog elk detail.

Wel is het duidelijk dat de Mate 40 over een bescheiden 6.4 inch scherm zal beschikken. De Mate 40 Pro 5G zal de beschikking krijgen over een 6.7 inch scherm.

Prijs en lancering

Volgens laatste geruchten kan de Mate 40-serie zijn debuut in oktober of november maken. Dit alles hangt echter af van de restricties die Huawei opgelegd heeft gekregen vanuit Amerika. Hierdoor kan de fabrikant last-minute nog wijzigingen moeten maken in de chipset. Vooralsnog moeten wij uit gaan van de Kirin 1020 chipset, maar mogelijk wordt dit nog deels gewijzigd. Na lancering zal het model spoedig bij de Chinese retailers beschikbaar zijn. In Europa zal de Mate 40 en de Mate 40 Pro 5G wederom beschikbaar komen. De verwachte prijzen zijn helaas nog niet bekend, maar we kunnen er van uit gaan dat beide modellen niet met een hoge korting de deur uit zullen gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De zeer betaalbare Google Pixel 4a is vandaag gelanceerd.

Google Pixel 4a eindelijk officieel gelanceerd

Volgend bericht
De iPhone 12 komt beschikbaar in een nieuwe kleur en verschillende schermformaten.

Apple iPhone 12 komt zonder 120Hz scherm

Gerelateerde berichten
Total
14
Share