Huawei Mobiele telefoons

Huawei Mate 40 komt op 22 oktober

Huawei Mate 40 komt op 22 oktober

Het is eindelijk officieel. Huawei zal op 22 oktober de nieuwe Mate 40 lanceren. Na de lancering zal de smartphone in eerste instantie in China in de verkoop gaan. Over een wereldwijde verkoop is nog niets bekend, maar tijdens de lancering zal hier ongetwijfeld meer duidelijkheid in gaan komen.

22 oktober

Noteer de datum van 22 oktober maar alvast in de agenda. Op deze dag zal de Mate 40 en Mate 40 Pro daadwerkelijk aan het publiek voorgesteld worden. Al eerder werd deze datum door een bron gemeld, maar concreet bewijs was er helaas nog niet. Vandaag heeft de fabrikant deze datum zelf bevestigd.

Eerder lekten er al vermeende specificaties uit van de nieuwe smartphones. Daaruit blijkt dat de Mate 40 en Mate 40 Pro draaien op de nog onaangekondigde Kirin 9000-processor. De toestellen krijgen maximaal 12GB RAM en 512GB opslagruimte. De Mate 40 zou een 6,4 inch oled-scherm krijgen. De Mate 40 Pro doet daar met 6,7 inch nog een schepje bovenop. Tijdens de lancering zullen overige details rondom de camera’s ongetwijfeld besproken worden.

Wat vooral interessant is voor ons is of de Mate 40 met de nieuwe Kirin 9000-processor geleverd zal worden of niet. Er zijn immers niet voldoende exemplaren beschikbaar voor de wereldwijde verkoop. Wij zijn benieuwd hoe de fabrikant dit probleem wil oplossen.

Mate 40 en HarmonyOS

Al langer gaan de geruchten rond dat de nieuwe Mate 40 de eerste smartphone zal worden met hun eigen besturingssysteem HarmonyOS. Vooralsnog lijkt het er niet op dat tijdens de lancering ook dit besturingssysteem direct zal werken op de Mate 40. In een eerder bericht lijkt het er namelijk op dat gebruikers de vrije keuze zullen hebben. Je kunt dan kiezen om op Android te blijven werken of dat je alsnog HarmonyOS gaat gebruiken.

Er zijn nog genoeg vraagtekens die ongetwijfeld beantwoord zullen worden tijdens de persconferentie. De grote vraag blijft hoe de fabrikant de Mate 40 in Europa zal verkopen. Op deze vraag wil iedereen graag het juiste antwoord weten.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.