De Mate 40 wordt vermoedelijk van een nieuw soort lenzen voorzien.

Huawei Mate 40 kan wel eens een technisch hoogstandje worden

Vandaag is er al vroegtijdig meer informatie naar buiten gekomen over de aankomende Mate 40. De informatie wordt gedeeld voor analist Ming-Chi Kuo. Deze analist staat vooral bekend om zijn betrouwbare informatie rondom Apple, maar zo nu en dan deelt hij ook informatie over andere merken. Ditmaal weet de analist het nodige te melden rondom het aankomende vlaggenschip van Huawei.

Cameragrenzen verlegd

Het is bekend dat Huawei graag de grenzen opzoekt van wat nog mogelijk is. Dit doen ze graag ook op het gebied van hun camera’s. Deze strategie heeft de fabrikant al sinds enkele jaren een mooie naam gegeven. Bij de recentelijk gelanceerde P40-serie heeft men wederom de eer hoog weten te houden. Voor de aankomende Mate 40-serie zal het niet anders zijn. De grenzen lijken nu echter wel bereikt te zijn en daarom wil Huawei graag op een andere manier naar cameralenzen kijken dan wat wij tot nu toe gewend zijn.

Om deze grenzen ten kunnen verleggen op de Mate 40 denkt Huawei momenteel serieus na om de alom bekende sensoren te vervangen voor ‘vrije-vorm lenzen’. Als de fabrikant dit werkelijk voor elkaar krijgt zal dit een enorme doorslag zijn in het camerawerk op smartphone’s. Nog nooit zijn deze lenzen eerder gebruikt in een smartphone. De Mate 40 kan zomaar de eer opstrijken.

Nieuwe lenzen

Het is wellicht wat lastig om de techniek van ‘vrije-vorm’ lenzen uit te leggen, maar wij zullen ons best doen. Het komt er simpelweg op neer dat het een nieuwe complexe methode van fabricage is. De lenzen worden daarnaast op een compleet andere wijze aangestuurd waardoor uiteindelijk het licht beter wordt opgevangen in de beschikbare lenzen. Deze lenzen zien wij vaak terug in de doodgewone bril.

In de praktijk betekent dit dat bij een ultrabreedhoeklens de verstoring in het beeld wordt gereduceerd. Bij weinig licht zal de Mate 40 nog steeds prima prestaties leveren in tegenstelling tot andere smartphones. Het zou dus een prima manier zijn om op deze manier de cameraprestaties verder op te voeren.

Verwachtingen Mate 40

Als het gaat om de camera’s aan de achterzijde kunnen wij in ieder geval een viertal lenzen aan de achterzijde verwachten. De hoofdcamera zal een flinke boost krijgen. Als de Mate 40 werkelijk wordt voorzien van de eerder genoemde nieuwe lenzen zal dit direct effect hebben op de ultrabreedhoeklens. Daarnaast is het de verwachting dat de smartphone geleverd zal worden met een Time-of-Flight sensor en een telefotolens. Bij deze laatste is het echter niet de verwachting dat de 10x zoom uit de P40 Pro+ gebruikt zal worden. Men zal dan vermoedelijk toch weer terugkeren naar de 4x of 5x zoom.

De Mate 40 wordt zeer waarschijnlijk geleverd met de Kirin 1020 chipset. Overige details zijn helaas nog niet bekend over het aankomende vlaggenschip van Huawei. Wel kun je verwachten dat de smartphone geleverd zal worden met Android 11. Gezien het handelsembargo met Amerika zullen de Google-diensten vooralsnog niet actief zijn op deze smartphone.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.