Rond 21 februari is de Mate 30 Pro eindelijk ook in Nederland beschikbaar.

Huawei Mate 30 Pro eind februari in Nederland leverbaar

Wij hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk komt de Mate 30 Pro ook in Nederland beschikbaar. Huawei heeft in een persbericht kenbaar gemaakt dat rond 21 februari dit model in Nederland te koop zal zijn. Een exacte datum is dus helaas nog niet bekend, maar er komt wel licht aan het einde van de tunnel.

Selectief

Je zou haast verwachten dat de fabrikant er bij gebaat is om zoveel mogelijk van deze modellen aan de man te brengen. Niets is minder waar. De Mate 30 Pro is bijvoorbeeld in België enkel te koop in het Huawei Experience Center in Brussel. In Nederland zal het niet veel anders zijn. Voor deze ‘exclusieve’ verkoop heeft men gekozen voor de MediaMarkt in de Amsterdam Arena. Na contact met een medewerker aldaar kan men de smartphone halen. Waarom de verkoop op deze manier plaatsvindt is nog onduidelijk, maar mogelijk wil Huawei de gebruikers van de Mate 30 Pro goed informeren over het gebruik van HMS.

Geen Google-diensten

Sinds de lancering van de Mate 30 Pro was het duidelijk dat het vlaggenschip geen gebruik meer mocht maken van de verschillende Google-services. Hierdoor was de smartphone praktisch onbruikbaar in Nederland. Inmiddels heeft Huawei een goede en passende oplossing gevonden door met eigen diensten te komen. Onder de naam HMS kan de Mate 30 Pro nu ook in Nederland prima gebruikt worden al zal het even wennen zijn. Dit laatste is dan vermoedelijk ook de reden dat de verkoop niet massaal los zal gaan.

Adviesprijs

Wat de exacte adviesprijs van de Mate 30 Pro in Nederland zal worden is nog onbekend. In België wordt een adviesprijs van € 1099,= gehanteerd. De verwachting is dat dit in Nederland niet veel zal afwijken. Het is nog onbekend of de Mate 30 Pro enkel los te verkrijgen is of dat je er ook een abonnement bij kan afsluiten. Ongetwijfeld zal hier spoedig meer informatie over naar buiten komen zodra de smartphone beschikbaar is. Daarnaast zullen de nieuwe FreeBuds 3 beschikbaar komen met een adviesprijs van € 179,=.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.