Huawei Mate 20-serie wordt op 16 oktober gelanceerd

Vandaag heeft Huawei op de IFA aangekondigd dat zij hun nieuwe Mate 20-serie op 16 oktober zullen lanceren. Met deze datum komt de fabrikant na de lancering van de nieuwe iPhone’s en na de lancering van de nieuwe Pixel 3-serie van Google. Even werd gedacht dat de Mate 20 Lite wel tijdens de IFA gelanceerd zou worden, maar dit lijkt dus niet aan de orde te zijn.

Mate 20-serie

Al eerder vandaag heeft de fabrikant hun nieuwe Kirin 980-chipset gelanceerd. Het moet direct gaan concurreren met de nieuwe processoren van Samsung en Apple. Het is de eerste commerciële chipset die volgens het nieuwe 7nm-procede wordt gebruikt. Deze nieuwe chipset zal als eerst worden ingebouwd in de nieuwe Mate 20 en de Mate 20 Pro. De Mate 20 Lite krijgt een wat ‘zwakkere’ chipset mee.

De nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro krijgen daarnaast ook nog wat andere mooie features met zich mee. Zo wordt supersnel draadloos laden ook ondersteunt. Dit is iets wat op dit moment enkel nog maar bedraad wordt ondersteund. Ook zaken zoals een in-display vingerafdrukscanner en 3D gezichtsherkenning zullen standaard worden op deze nieuwe high-end smartphones. 

16 oktober

Op 16 oktober zullen de Mate 20 en de Mate 20 Pro werkelijk aan het grote publiek worden getoond. Vanaf deze datum zullen ook de verkopen worden gestart. Toch moet je er rekening mee houden dat deze smartphone pas halverwege november werkelijk leverbaar gaat worden. 

Met de recente gebeurtenissen rondom importverboden vanuit Amerika is de kans klein dat deze modellen in dit land leverbaar zullen worden. Hierdoor zal de fabrikant zijn pijlen gaan richten op de verkopen in Europa en Azie.

Als je serieus overweegt om een nieuwe high-end smartphone te gaan kiezen is het wachten op deze nieuwe Mate 20-serie zeker waard. Op papier lijken deze modellen van Huawei al een stuk krachtiger te zijn in vergelijking met de Galaxy Note 9. En zoals wij Huawei kennen zullen deze ook nog eens een heel stuk aantrekkelijker geprijsd zijn. Wij kunnen nu al niet meer wachten op de dag dat de Mate 20 en Mate 20 Pro het daglicht zullen zien. Wij noteren 16 oktober in ieder geval in onze agenda. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.