Huawei Mate 20 Pro komt met 6.9 inch OLED

Voor de opkomende Huawei Mate 20 Pro heeft de fabrikant een enorme bestelling geplaatst voor 6.9 inch OLED-schermen bij Samsung. Volgens bronnen is Samsung ook al begonnen met de levering van deze schermen aan Huawei, echter gaat het nog wel om testexemplaren.

Huawei Mate 20 Pro

Het is een goede kans dat dit scherm bedoeld is voor de Mate 20 Pro. Gezien het enorme formaat en de hoge resolutie zijn dergelijke schermen puur bestemd voor high-end smartphones. Dat is precies wat de Mate 20 Pro zal gaan worden. Ook wordt eind dit jaar nog de nieuwe P30-serie verwacht, echter valt deze serie meer in het luxere middensegment. Gezien de schermgrootte kunnen wij hierdoor wel uitsluiten dat het om deze serie gaat.

Als alles volgens plan verloopt kan de productie in het vierde kwartaal van dit jaar gaan plaatsvinden. Het is dan ook mogelijk dat de Mate 20 Pro eind dit jaar wordt geïntroduceerd. Indien er ergens vertraging in de ontwikkeling ontstaat is een lancering begin 2019 ook goed mogelijk. Met enige zekerheid kun je er dan van uit gaan dat deze Mate 20 Pro op de MWC in 2019 wordt gepresenteerd.

Groter, grootst

Zoals gezegd wordt de Mate 20 Pro pas op zijn vroegst eind dit jaar gelanceerd. Hierbij nemen wij de vorige lanceringen van Huawei ook in acht. Deze vonden doorgaans in oktober plaats. Het grootste scherm uit de P-serie is vaak het beginscherm in de nieuwe Mate-serie. Als de fabrikant deze trend verder doorzet kunnen wij verwachten dat de Mate 20 vermoedelijk over een 6.1 inch scherm gaat beschikken. De opkomende P30 zal dan vermoedelijk dus ook over een 6.1 inch scherm gaan beschikken. Het kan dus altijd nog groter met een 6.9 inch scherm voor de Mate 20 Pro. Een heuse phablet met deze afmetingen.

Nieuw model?

Huawei heeft zelf nog niets te kennen gegeven over de Mate 20 Pro. Alle informatie ontbreekt hier nog over, maar gezien de informatie over de productie van een 6.9 inch OLED-scherm voor Huawei doen dit wel vermoeden. Het is echter ook goed mogelijk dat Huawei bezig is met de ontwikkeling van een compleet nieuwe phablet. Indien dit werkelijk zo is zullen wij dit uiteraard spoedig kenbaar maken. Toch lijken onze eerste bevindingen nog het meest logisch.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.