Huawei Mate 20 Lite al in pre-order

In verschillende webshops is de Huawei Mate 20 Lite verschenen die als pre-order besteld kan worden. Volgens een Poolse webshop zal de levering al vanaf 9 september gaan plaatsvinden. Al eerder deed de fabrikant hetzelfde met de P20 Lite. Deze werd ook ruimschoots voor zijn grotere broers gelanceerd. Ditzelfde gebeurd vermoedelijk nu ook met de Mate 20 Lite. 

Specificaties

De nieuwe Mate 20 Lite zal ook de beschikking gaan krijgen over een notch. Dit is maar goed ook, want uiteindelijk met het diagonaal van het scherm 6.3 inch. Voor de Mate 20 Lite heeft Huawei gekozen voor de Kirin 710-chipset. De grotere broers zullen op dat gebied wel betere specificaties meekrijgen. De Mate 20 Lite krijgt standaard 4 GB werkgeheugen mee en krijg je de beschikking over 64 GB opslag. 

Voor het camerawerk heeft de fabrikant gekozen voor een 20 megapixels camera die op ondersteuning kan rekenen van een 2 megapixels sensor. Voor de selfies is er aan de voorzijde een 24 megapixels camera aanwezig en weer dezelfde 2 megapixels sensor. De accu heeft een capaciteit van 3750 mAh. Ook de grotere broers kunnen hier vermoedelijk op een grotere accu rekenen. 

Prijs en beschikbaarheid

Op de Poolse website is de Mate 20 Lite nu te reserveren voor een prijs van € 370,-. Als de smartphone hier nu in de pre-order wordt gezet krijg je er ook een gratis slimme weegschaal bij. Ook op een Duitse website wordt de pre-order al aangenomen, echter is er geen afbeelding bij vermeld en is ook de leveringsdatum nog niet bekend. 

Vermoedelijk zal de Mate 20 Lite volgende week worden aangekondigd. De verkoop zal hierna spoedig van start gaan. Ook zullen de Mate 20 en Mate 20 Pro wellicht hun opwachting maken op de IFA. Ook zal er dan meer informatie beschikbaar komen over de nieuwe Kirin 980-chipset. Deze nieuwe processor zal geïmplementeerd worden in de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.