Huawei lanceert de P Smart+

Huawei heeft officieel de P Smart+ aangekondigd. Het is de grotere broer van de bestaande P Smart. Op veel vlakken is de nieuwe P Smart+ technische verbeterd en beschikt de smartphone ook over de nieuwe Kirin 710 processor die gelijktijdig met de smartphone is gelanceerd. Ondanks dat de namen nagenoeg gelijk zijn is de P Smart+ toch wel degelijk een andere smartphone.

Specificaties

Zoals gezegd beschikt de nieuwe P Smart+ over de nieuwe Kirin 710 processor van de fabrikant. Hiermee kunnen wij rekenen op 4 processorkernen die geklokt zijn op 2.2 Ghz. Vier kleinere kernen zijn geklokt op 1.7 Ghz. In vergelijking met de Kirin 659, die nog in de P Smart zit, moet deze processor ruim 68% sneller zijn. In dat opzicht is dat dus al een flinke verbetering. Ook de grafische rekenkracht is flink verbeterd en moet met 30% vooruit zijn gegaan, aldus de fabrikant. Voor de ondersteuning van de rekenkracht is er standaard 4 GB werkgeheugen beschikbaar. Voor de opslag kun je rekenen op 64 GB.

De P Smart+ zal geleverd worden met een 6.3 inch scherm met een notch aan de bovenzijde in het scherm. De maximale resolutie van het scherm bedraagt 2340 x 1080 pixels. op dit gebied wijkt de P Smart+ ook al af van zijn voorganger die nog een ‘doorsnee’ scherm had zonder notch. Aan de achterzijde treffen wij een 16 megapixels camera aan die wordt bijgestaan door een 2 megapixels sensor om diepte te herkennen. Aan de voorzijde heeft de P Smart+ de beschikking over een 24 megapixels camera en vermoedelijk dezelfde sensor in vergelijking met degene aan de achterzijde. p het gebied van camerawerk heeft de smartphone dus ook een flinke sprong voorwaarts gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de P Smart+ start op 8 augustus en het model krijgt een adviesprijs mee van € 349,-. Hiermee ligt het model € 100,- hoger ten opzichte van zijn kleinere broer. De specificaties van deze nieuwe smartphone kunnen het prijsverschil wel weer rechtvaardigen. In deze prijsklasse heeft de fabrikant echter ook al de P20 Lite en de Honor 10 in de schappen liggen. Gezien de specificaties is het zeker een slimme keuze en is hij prijstechnisch erg interessant. De naam Smart is dus zeker op zijn plaats. Gezien alle specificaties is dit is mooie midrange smartphone en kan het concurrenten nog flink lastig maken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.