Vanaf 13 december heeft Huawei de Nova 5T in Nederland gelanceerd.

Huawei lanceert de Nova 5T in Nederland

Geheel onverwacht heeft Huawei in Nederland de Nova 5T op de markt gezet. Sinds afgelopen vrijdag is de smartphone beschikbaar in verschillende winkels. Geheel nieuw is deze smartphone niet, want Huawei heeft een bestaande Honor smartphone gebruikt om deze Nova 5T met Google-diensten te kunnen lanceren.

Nova 5T is de Honor 20

Huawei heeft een slimme truc bedacht om onder mogelijke boetes uit te kunnen komen. Het zusterbedrijf heeft de Honor 20 al sinds geruime tijd op de markt. Dit model wordt gewoon nog met Google-diensten geleverd. Als Huawei een nieuwe smartphone wil lanceren in Nederland moet deze smartphone minimaal Google-diensten kunnen aanbieden. Vanwege het bestaande handelsembargo met Amerika wordt bijvoorbeeld de Mate 30 momenteel zonder deze diensten langzaam aan beschikbaar.

De Nova 5T is echter een ander verhaal. Onderhuids is deze smartphone gewoon de Honor 20. Huawei heeft er echter voor gekozen om het design licht aan te passen om er wel een eigen smartphone van te maken. Het is uiteraard slim gevonden en wellicht op het randje, maar de Nova 5T is de nieuwste smartphone van Huawei die gewoon nog met de ‘vereiste’ Google-diensten beschikbaar is.

Specificaties

De nieuwe Nova 5T krijgt de beschikking over de Kirin 980 chipset. Deze chipset is al in meerdere modellen gebruikt en zelfs ook in enkele topmodellen. Zo zagen wij deze chipset eerder terug in de Huawei P30 of Mate 20. Zoals eerder gezegd mag Huawei onderhuids verder niets wijzigen aan de Nova 5T. De Honor 20 was gelukkig wel ruim bedeeld in zijn specificaties. Zo wordt de chipset ondersteunt door 6 GB werkgeheugen. Daarnaast kun je rekenen op 128 GB opslag.

De accu heeft een capaciteit van 3750mAh, en ondersteunt een snellaadtechniek met een vermogen van 22,5W. Hiermee wordt de accu volgens Huawei in 30 minuten tijd tot 50 procent opgeladen. De Nova 5T heeft een 6,26 inch LCD-scherm met een maximale resolutie van 2340×1080 pixels. De selfiecamera heeft een resolutie van 32 megapixel en is in een punch-hole in het scherm verwerkt. Aan de achterzijde zien wij een camera terug met 48 megapixels. De Nova 5T heeft daarnaast een 16 megapixels ultrabreedhoeklens en een macrocamera met resolutie van 2 megapixels. Daarnaast heeft het toestel een dieptesensor van 2 megapixels.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Nova 5T is per direct beschikbaar in een drietal verschillende kleuren. Standaard zal de Nova 5T geleverd worden met Android 9 geinstalleerd. in de doos wordt een snellader meegeleverd. Volgens de fabrikant kan de Nova 5T met deze lader in een half uur tot 50% geladen zijn. De adviesprijs van de Nova 5T bedraagt € 429,=. De Honor 20 is inmiddels al geruime tijd leverbaar en is momenteel verkrijgbaar voor een prijs van rond de € 349,=.


 
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.