Huawei lanceert de Mate X

Vandaag heeft Huawei officieel hun eerste opvouwbare smartphone aan het grote publiek getoond. De Mte X is op zijn eigen manier op veel vlakken uniek. Zo werkt de fabrikant met een eigen 5G-modem die op papier een stuk sneller moet zijn in vergelijking met de X50 en de komende X55 modem. Op andere vlakken scoort de Mate X ook erg goed en met deze introductie heeft de Galaxy Fold direct een serieuze concurrent.

Scherm

Zoals gezegd is de Mate X de eerste opvouwbare smartphone vanuit deze fabrikant. Het toestel bestaat uit twee schermen die samengevouwen kunnen worden tot één scherm, waarmee de Mate X ook als tablet te gebruiken is.

Het scherm aan de voorkant is 6,6 inch met een resolutie van 2480 x 1148 pixels. Aan de achterkant bevindt zich een tweede scherm van 6,38 inch van 2480 x 892 pixels. De twee schermen bij elkaar zorgen voor een ingeklapte smartphone met een dikte van 11 millimeter.

De twee schermen zijn samen te vouwen tot één scherm van 8,0 inch met een resolutie van 2480 x 2200 pixels. Huawei zegt dat er in het scherm geen vouwlijnen zichtbaar zijn. Uitgeklapt heeft het toestel een dikte van 5,4 millimeter.

Indrukwekkend

De Mate X weet zijn prestaties ook elders duidelijk te maken. Zo beschikt de smartphone over een 4500 mAh accu. Deze accu is verdeeld over 2 gedeelten van de smartphone om zo het gewicht ook weer netjes te verdelen. Indien de accu helemaal leeg is kan deze weer binnen 30 minuten opgeladen worden tot 85%. Voor dit laatste levert de fabrikant standaard een 55W snellader mee.

Voor het camerawerk is de fabrikant de samenwerking aangegaan met Leica. Dit heeft geresulteerd in een triple-camera zoals wij deze ook zien op de bestaande Mate 20 Pro. De lenzen zijn nu echter onder elkaar geplaatst. En aangezien het scherm naar achteren draait is deze zelfde camera ook direct de selfiecamera. Hier heeft de fabrikant goed over nagedacht en hierin is de Mate X dan ook weer een unieke smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Als je de trotse bezitter wilt zijn van deze nieuwe Mate X moet je diep in de buidel tasten. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van € 2299,-. Standaard wordt dit model geleverd met 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Andere varianten zullen voorlopig niet beschikbaar komen. Daarnaast is hij nog niet direct beschikbaar en komt hij ergens in het tweede kwartaal op de markt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.