Huawei lanceert de Mate 20 Lite

Op de IFA heeft Huawei de Mate 20 Lite gelanceerd. Het is het eerste nieuwe model binnen de Mate 20-serie die het daglicht ziet. Op het oog ziet de Mate 20 Lite er heel netjes uit en heeft het model niets weg van een goedkopere smartphone. In dat opzicht wint de nieuwe smartphone al wat punten, maar er is gelukkig ook meer te melden rondom deze Mate 20 Lite.

Inleveren

Wil jij wel een premium-ogende smartphone, maar je wilt er geen hoog bedrag voor neerleggen? Dan is deze Mate 20 Lite absoluut iets voor jou. Uiteraard moet je dan wel wat zaken inleveren ten opzichte van de nog komende Mate 20 en Mate 20 Pro. Zo wordt de Mate 20 Lite geleverd met de Kirin 710-chipset. Dit is een octacore-processor met vier kernen die op 2.2 Ghz werken en vier kernen die werken op 1.7 Ghz. Op papier is het dus alsnog een prima smartphone en zeker als je beseft dat dit model in het midrange segment wordt ingeschaald. Ter ondersteuning van deze chipset wordt de Mate 20 Lite uitgerust met 4 GB werkgeheugen.

Jammer genoeg wordt deze Mate 20 Lite standaard geleverd met Android 8.1. De verwachting is dat zijn grotere broers wel worden geleverd met Android 9.0. Hier levert het goedkopere model dus ook wat in als het gaat om de software. Een update naar de nieuwste versie van Android zal natuurlijk ook spoedig beschikbaar gesteld worden.

Specificaties

De nieuwe Mate 20 Lite wordt standaard geleverd met een 6.3 inch LCD-scherm met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Voor de camera’s hoef je de nieuwe midranger ook niet te laten liggen. Aan de achterzijde is de smartphone uitgevoerd met een 20 megapixels camera die wordt ondersteund door een 2 megapixels sensor. Voor de selfies is er een 24 megapixels camera aanwezig met dezelfde 2 megapixels sensor. Voor de opslag van deze foto’s of video’s is er standaard 64 GB beschikbaar.

De nieuwe Mate 20 Lite wordt geleverd met een 3750 mAh. Voor een smartphone in deze klasse is dat meer dan voldoende. Danzkij de USB-C poort kan deze accu ook nog eens razendsnel geladen worden. Binnen 2.5 uur is de accu weer volledig opgeladen volgens Huawei.

Prijs en beschikbaarheid

De verkopen van de Mate 20 Lite worden spoedig opgestart. In Engeland zal de smartphone per 5 september al leverbaar gaan worden. Enkele exclusieve partners, waaronder Vodafone, zullen ook de verkoop spoedig gaan opstarten. Dit betekend dat de Mate 20 Lite ook hier snel leverbaar zal gaan worden. Met een adviesprijs van ongeveer € 400,- is het model ook nog eens aardig geprijsd. Hiermee ziet de Mate 20 Lite directe concurrenten zoals de Galaxy A8 en de Honor 10 in zijn kielzog. Wij zijn benieuwd of ook deze nieuwe midranger weer het succes gaat brengen ten opzichte van zijn voorganger. Gezien de specificaties en de prijs twijfelen wij hier totaal niet aan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.