Huawei lanceert de Mate 20 en Mate 20 Pro

Na lang wachten zijn eindelijk de Mate 20 en de Mate 20 Pro gelanceerd. Met de lancering van beide modellen opent de fabrikant de aanval op smartphones zoals de Galaxy Note 9 en de nieuwe reeks iPhone's. Het is duidelijk dat Huawei met de Mate 20 en Mate 20 Pro de concurrentie serieus neemt. In alle opzichten lijken beide modellen beter te scoren dan welke andere smartphone dan ook.

Na lang wachten zijn eindelijk de Mate 20 en de Mate 20 Pro gelanceerd. Met de lancering van beide modellen opent de fabrikant de aanval op smartphones zoals de Galaxy Note 9 en de nieuwe reeks iPhone’s. Het is duidelijk dat Huawei met de Mate 20 en Mate 20 Pro de concurrentie serieus neemt. In alle opzichten lijken beide modellen beter te scoren dan welke andere smartphone dan ook.

Scherm

Het grote en direct opvallende verschil tussen de Mate 20 en Mate 20 Pro is wel het scherm. Opvallend genoeg beschikt de goedkopere Mate 20 over een groter scherm. Met een schermafmeting van 6.53 inch heb je een mooi formaat smartphone in je handen. De fabrikant heeft wel gekozen voor een eenvoudigere uitvoering van het scherm. Hierdoor blijft de resolutie steken op 2244 x 1080 pixels. Dit komt mede door de keuze voor een IPS-LCD scherm. De Mate 20 Pro beschikt dan welliswaar over een kleiner 6.39 inch scherm, maar de resolutie is wel weer een stuk hoger. Zo is de resolutie van dit scherm 3120 x 1440 pixels en wordt de Mate 20 Pro geleverd met een OLED scherm.

Overeenkomsten en verschillen

Tussen beide modellen zijn er uiteraard talloze andere verschillen, maar ook overeenkomsten op te merken. Op het gebied van het ontwerp is vrijwel niets op te merken. Qua rekenkracht zijn er ook geen verschillen op te merken en worden beide modellen geleverd met de nieuwe Kirin 980-chipset. De octacore-processor wordt in de Mate 20 bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. In de Mate 20 Pro kun je rekenen op 6 GB werkgeheugen.

Op het oog lijken de camera’s hetzelfde, maar toch wordt hier ook een enorm verschil gemaakt. Zo wordt de Mate 20 Pro geleverd met een drietal camera’s aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 40 megapixels. Deze camera wordt ondersteund door een 20 megapixels groothoeklens en een 8 megapixels telelens. Deze laatste telelens is ook terug te vinden in de Mate 20. Bij de andere lenzen moet de Mate 20 fors inleveren en wordt de smartphone geleverd met respectievelijk 12 megapixels en een 16 megapixels lens. Voor de selfies zijn beide smartphones wel weer uitgerust met dezelfde 24 megapixels camera.

Op het gebied van de accu is ook nog wat verschil te ontdekken. Zo wordt de Mate 20 geleverd met een 4000 mAh accu met de mogelijkheid voor snelladen. De Mate 20 Pro wordt geleverd met een 4200 mAh accu. Bij deze accu is het ook mogelijk om de accu draadloos op te laden. Deze laatste feature missen wij dus weer op de goedkopere Mate 20.

Prijs en beschikbaarheid

De Mate 20 en Mate 20 Pro zullen begin november beschikbaar gaan komen. De Mate 20 krijgt een adviesprijs mee van € 799,-. Voor € 200,- meer kun je de trotse bezitter worden van de Mate 20 Pro. Met deze prijzen gaat de fabrikant direct de concurrentie aan van veel duurdere andere alternatieven. Dat beide modellen wel eens voor een goede verkoopimpuls kunnen zorgen bij de fabrikant is wel duidelijk. Fabrikanten zoals Samsung, Apple en LG zullen de concurrentie dan ook direct gaan merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De nieuwe HTC Exodus wordt de eerste grote commerciële smartphone die volledig via het blockchainnetwerk zijn werk zal gaan doen. Vandaag is er een teaser online verschenen, geplaatst door HTC zelf, waarin deze datum kenbaar wordt gemaakt.

HTC Excodus blockchainsmartphone komt op 22 oktober

Volgend bericht
Verschillende SIM Only aanbieders bieden al abonnementen aan voor kinderen. Tele2 zal zich nu ook gaan mengen in deze nieuwe trend en komt met een speciaal abonnement voor kinderen. Het mobiele abonnement kan door ouders worden afgesloten. Naast de reguliere belminuten en data biedt het abonnement daarnaast nog enkele andere voordelen. Het zijn overigens voordelen die wij ook al eens eerder bij andere providers hebben gezien.

Tele2 lanceert abonnementen voor kinderen

Gerelateerde berichten
Total
6
Share