Huawei krijgt nog 90 dagen uitstel voor handelsverbod

Huawei logo

Huawei heeft nog eens 90 dagen extra gekregen vanuit de Verenigde Staten om te kunnen handelen met bedrijven in Amerika. Officieel zou het verbod vandaag van kracht gaan, maar gelukkig heeft Huawei nog 90 dagen extra gekregen om zaken op orde te krijgen. De Chinese fabrikant is dit jaar al vaker in het nieuws geweest vanwege deze handelssanctie en er is een vermoeden dat Amerika juist Huawei gebruikt om hun onderhandelingspositie te verstevigen.

Handelsverbod

Vooralsnog staat Huawei op de Entity List. Dit betekend dat Amerikaanse bedrijven moeten oppassen om zaken te doen met de Chinese fabrikant, maar verboden is het nog niet. Het verbod zou officieel vandaag ingaan, maar de Amerikaanse overheid heeft deze termijn nog eens met 90 dagen verlengd. Door deze verlenging heeft de fabrikant nog even wat extra adem gekregen om zaken op orde te stellen. Zo kan Huawei de Mate 30 alsnog voorzien van Android Q welke in september of oktober beschikbaar zal gaan komen. Het geeft de fabrikant daarnaast extra ruimte om hun eigen besturingssysteem verder te verfijnen voor smartphones.

Onderhandelen

Op de G20 leek de malaise rondom Huawei weer in kan en kruiken te zijn. Zowel China en Amerika waren tot een overeenstemming gekomen dat China meer landbouwproducten zou afnemen vanuit Amerika. In ruil hiervoor zouden de sancties rondom Huawei worden opgeheven. Juist door deze ‘ruil’ leek het er sterk op dat juist de smartphonefabrikant voor onderhandelingen werd misbruikt door Amerika. De afspraken tussen Donald Trump en Xi Jinping lijken vooralsnog op niets uit te zijn gelopen. Volgens bronnen heeft Trump deze afspraak niet doorgegeven aan het ministerie van handel. De onderhandelingen zijn mogelijk nog volop in gang, echter de exacte details ontbreken vooralsnog.

Verkopen

Ondanks de problematische toeleveringen vanuit Amerika blijft de Chinese fabrikant wel gewoon goed verkopen. Afgelopen jaar verkocht Huawei ruim 206 miljoen smartphones en kwam hier mee op de derde plek achter Samsung en Apple. In het eerste kwartaal wist Huawei ruim 59 miljoen smartphones aan de man te brengen en stegen de verkopen flink door. Hiermee wist de fabrikant Apple naar de derde plek te wijzen. Ook in het tweede kwartaal werd ditzelfde aantal smartphones verkocht door Huawei, ondanks de sancties die werden opgelegd. Ondanks dat de fabrikant de problemen ondervond met sancties vanuit Amerika waren de verkopen wel erg sterk in het eerste halfjaar. Volgens de fabrikant hadden de verkopen in het tweede kwartaal nog hoger kunnen liggen als de sancties niet waren doorgezet.

De problemen rondom Huawei zijn voorlopig nog niet opgelost. In de komende 90 dagen zal moeten gaan blijken of Huawei alsnog door kan gaan op de voet waar ze mee bekend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Deze renders tonen het ontwerp van de Nokia 7.2

Renders tonen de Nokia 7.2

Volgend bericht

Motorola RAZR 2019

Motorola RAZR 2019 compleet gelekt

Gerelateerde berichten

Total
1
Share