Huawei logo

Huawei komt halverwege 2019 met een opvouwbare smartphone met 5G

Tijdens het World Economic Forum in China heeft Huawei te kennen gegeven dat ze medio 2019 hun eerste opvouwbare smartphone willen gaan lanceren. Daarnaast heeft de fabrikant ook te kennen gegeven dat het de eerste smartphone wordt vanuit Huawei die ook 5G zal gaan ondersteunen. Het is al langer bekend dat de fabrikant vol inzet op 5G-technologie. De komst van deze opvouwbare smartphone met 5G ondersteund dit nogmaals.

Concurrentie

Eerder werd nog gesteld dat Huawei hun eerste opvouwbare smartphone nog voor de opvouwbare smartphone van Samsung wilde gaan lanceren. Zoals het er nu voor staat laat Huawei dit idee varen en komen ze met en eigen tijdspanne voor de introductie van deze smartphone. Volgens de fabrikant is de ontwikkeling hiervan al wel enige tijd gaande echter is het product nog niet rijp genoeg voor lancering en productie. Dit laatste is ook iets waar Samsung last van heeft. Toch loert de concurrentie om de hoek. Naast Samsung en Huawei is ook LG bezig met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone. Ook andere fabrikanten zullen spoedig gaan volgen of zijn inmiddels in het diepste geheim bezig met de ontwikkeling hiervan. Huawei heeft er dus baat bij om een goed en actueel product op de markt te zetten aangezien de concurrentie spoedig zal volgen. Medio 2019 zal hier dus meer duidelijkheid in gaan komen, maar het zal ons niets verbazen als de eerste lekken van deze smartphone ergens in maart zullen opduiken.

5G

Huawei is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van 5G en is ook ondersteunend partner voor de ontwikkeling hiervan. Momenteel levert de fabrikant vaak hardware aan om de nieuwe bandbreedte te testen. De fabrikant is dermate enthousiast dat volgens hun een nieuwe wereld geopend wordt dankzij 5G. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hun eerste opvouwbare smartphone vol wordt gestopt met de nieuwste technieken. De ondersteuning van 5G hoort hier dan zeker bij. Met deze aankondiging is het goed mogelijk dat deze specifieke smartphone ook de eerste commerciële smartphone wordt die de nieuwe netwerktechniek zal gaan ondersteunen.

Wij moeten het bovenstaande uiteraard wel in perspectief plaatsen. Dat de opvouwbare smartphone 5G zal ondersteunen betekend niet dat netwerken op dat moment al hier geschikt voor zijn. De verwachting is dat deze nieuwe netwerksnelheid pas in 2021 voor het eerste aan particulieren aangeboden kan worden. Tot die tijd moeten wij het gewoon nog stellen met 4G welke overigens al voldoende snelheid biedt in de meeste gevallen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.