Huawei EMUI 9 nu beschikbaar voor test

Zoals bekend heeft Huawei een eigen skin over Android gelegd om de gebruikerservaring te verbeteren. Al eerder liet de fabrikant doorschemeren dat EMUI 9 ook op 16 oktober gelanceerd zal worden. Vandaag heeft de fabrikant een publieke betaversie gelanceerd die iedereen kan downloaden met bepaalde modellen van Huawei of Honor. Met deze betaversie wil de fabrikant feedback ontvangen om de laatste fouten er uit te kunnen halen voor de officiele lancering.

Wijzigingen

EMUI staat al erg bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Volgens de fabrikant wordt deze ervaring nogmaals benadrukt in de nieuwste versie. Daarnaast zullen er enkele nieuwe functies toegevoegd worden. EMUI 9 is gebaseerd op Android 9.0 en zal dus ook enkele zaken binnen dit besturingssysteem overnemen.

Een belangrijke toevoeging is de ‘Password Manager’. Je hoeft slechts eenmalig een wachtwoord in te voeren op een bepaalde website of applicatie. Hierna wordt het wachtwoord veilig opgeslagen op de smartphone. Enkel met de vingerafdruk of gezichtsherkenning kan dan iets ontgrendelt of geopend worden. Ook het aantal mogelijkheden in de instellingen is teruggebracht van 1000 naar 843. Dankzij de introductie van GPU Turbo 2.0 is ook de reactiesnelheid op tikken op het scherm met 36% verhoogd.

Modellen

Slechts enkele smartphones zijn geselecteerd door Huawei die mogen meedoen met deze betaversie. Als jij de beschikking hebt over een Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 of P20 Pro kunnen de applicatie downloaden. Als jij de beschikking hebt over een Honor smartphone kun jij enkel meedoen aan deze beta met de Honor 10, Honor View 10 en de nieuwe Honor Play.

Downloaden

Om deze beta te downloaden moet je naar de website van Huawei gaan. Je gaat hiervoor naar de Friendly User test pagina op deze link. Klik hierna op de downloadknop en volg de installatieinstructies die op het scherm verschijnen. Je moet wel nog een account openen. Die door je onder Personal en dan Join project. Klik hier dan op het EMUI 9 beta programma en klik op Join.

Wij moeten wel opmerken dat EMUI 9 nog in de betafase verkeerd. Er kunnen dus bepaalde zaken nog niet (goed) werken. Uiteraard wil de fabrikant wel jouw feedback ontvangen omtrent het gebruik van EMUI 9. Enkel met deze informatie kan Huawei de software verder verbeteren alvorens ze de nieuwe schil werkelijk gaan lanceren. De Mate 20 en Mate 20 Pro zullen de eerste smartphones gaan worden met deze nieuwste versie. Een update naar andere modellen zal in de maanden hierna voorzichtig uitgerold gaan worden. Mogelijk gaat dit dan samen met de update naar Android 9.0 al gaf de fabrikant hier geen duidelijkheid in.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.